Hoeveel tomaten??

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/04/2007 - 22:14
Knijpkat

Hoeveel tomaten??

Ik heb op mijn balkon ook enkele "balkon"tomaten staan. Deze worden ongeveer 50 cm hoog. Ik had deze al gezaaid midden februari en vanwege het mooie weer zitten er nu ook al volop bloemknoppen in. In elke plant zitten zo'n 30 bloemknoppen. Is het verstandig om er nog meer in te laten komen of zou ik de plant moeten toppen? Zodat ik (als alle tomaten volgroeien) zo'n 30 tomaten per plant krijg. Of is dit nog te veel? Waarschijnlijk moet ik wel behoorlijk wat voeding toedienen om zoveel tomaten te laten volgroeien.

zo, 29/04/2007 - 14:18
stuart

hey,

misschien kunt u ons eens vertellen om welke soort het van tomaat het gaat, omdat er bv tussen pyros en marmande een groot verschil zal zijn tussen vruchten.
wij hebben op het werk 16 soorten tomaaten, die planten worden verkocht aan winkels, maar als deze te groot worden komen er ook al aardig veel vruchten aan. dat is normaal, maar wat die voedingstoffen betreft kan de plant maar tomaaten aanmaken volgens dat er voedingstoffen zijn. Maar controleer wel regelmatig voor het luizen van u plant(de bladoksels wegnemen) omdat u plant daar anders te veel voedingstoffen gaat naar sturen en dit is niet nodig.
maar laat vooral iets weten om welke plant het gaat dan zal ik wel eens zien of het normaal is.

mvg stuart

zo, 29/04/2007 - 16:15
Knijpkat

Het gaat om de soort "balkon tomaat Maja", tenminste dat is wat er op het zakje van de zaadjes staat. In andere talen staat er nog "Bushtomato". Het zaad is van topstar seeds (artikel nr: 2858)

Als ik naar de afbeelding op het zakje kijk staat daar een plant op met wel meer dan 30 tomaten.
Verder staat er achterop het zakje: Maja wordt ongeveer 45 cm hoog en is ideaal voor patio en balkon. Zoete tomaten van ca. 5 cm doorsnee.

Hoeveel tomaten??
ma, 30/04/2007 - 23:12
stuart

Blijkbaar is het zelf gezaaid, deze namen worden gegeevn omdat de amateur zaaier (niet dat ik zeg dat je ammateur bent) de meeste informatie over de soort plant en ne de plantplaats uit de planten naam kan halen.
normaal gezien zal deze ongeveer het zelfde zijn als de tiny tim.
deze is ook een balkon plant en kan gebruikt worden als struikplant.

als ik de foto zie zal deze wss niet veel meer meststoffen nodig hebben. wel voldoende water geven. en zeker in dit weer!
mvg stuart

vr, 04/05/2007 - 18:20
Knijpkat

ze hebben indedaad veel water nodig, ik geef ze elke ochtend ongeveer een halve liter water, maar tegen de avond staan de potten al weer droog. Het is ook steeds erg warm op mijn balkon.

Ik heb ook tiny tims, maar deze zijn toch een stuk kleiner als de maja's.

De eerste tomaten zijn al vrolijk aan het groeien (nu zo'n 1 cm groot), ik ben benieuwd wat de opbrengst zal zijn.

vr, 04/05/2007 - 21:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

weet wel, hoe meer water je ze geeft, hoe sneller dat ze gaan groeien, wij geven ze minder water omdat ze trager zouden groeien.
verder wens ik u nog het beste met u maja's
mvg stuart

Onderwerp gesloten