Kerstomaat ---> Tiny Tim

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/02/2007 - 14:38
Knijpkat

Kerstomaat ---> Tiny Tim

Ik heb vandaag bij een tuincentrum een zakje met kerstomaat zaden gekocht. Het betreft zaden van de kerstomaat Tiny Tim. Heeft iemand toevallig hiermee al eerder gekweekt? En zo ja, wat waren de resultaten/bevindingen?

Vorig jaar heb ik 2 kerstomatenplanten gekocht bij een tuincentrum en die deden het heel erg goed. En dan heb ik het over zo'n 100 tot 150 tomaatjes per plant. De planten stonden in een pot op het balkon, wat dit jaar weer de bedoeling is.

Zie de foto van juni afgelopen jaar!

Kerstomaat ---> Tiny Tim
do, 08/03/2007 - 21:55
PrimaPotPlant

Tiny Tim is een heel leuk kerstomaatje dat niet te gek groot wordt. Bij een goede verzorging kun je hie rook heel veel tomaatjes afhalen.

Ik wordt altij heel enthousiast over tomaten, wist je dat er 100en soorten tomaten verkrijgbaar zijn? Ik ben altij een tomatengek, en kweek er elk jaar tientallen verschillende. Ik adviseer altij vroege tomaten te nemen, en voor potten enzo zijn struiktomaten altijd erg geschikt. Ik heb al een paar jaar Ildi gekweekt, een gele tros. Je kreeg hievan echt trossen met 10tallen kleine tomaatjes. Erg leuk. Dit jaar heb ik ee paar andere cherrytomaatjes die ook in trossen groeien.

Kerstomaat ---> Tiny Tim
do, 08/03/2007 - 22:05
Knijpkat

Hoe hoog zal de Tiny tim maximaal worden? Ik wil dit graag weten om alvast potten te gaan kopen.

Ik had eigenlijk gehoopt dat dit dezelde soort zou zijn als degene die ik het afgelopen jaar had. Deze werd meer dan 1,5 meter hoog en had erg lekkere tomaatjes (cherrie tomaat).

Maar die is ook leuk natuurlijk,

do, 08/03/2007 - 22:46
PrimaPotPlant

Tiny Tim is een pottomaat, als ie de 40/50 cm haalt is het veel.... en zoveel oogst haal je er nie van af hoor, ook omdat het een vrij klein plantje blijft.
Neem eens een leuke gekke tomaat;) binnenkort op mn site wat meer info :)
als je nog vragen hebt, dan hoor ik het we;) ga nu naar huis, vind het wel weer goed voor vandaag:D

vr, 06/04/2007 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook een paar Tiny Tim's staan, en mijn vraag is of je bij deze soort de dieven uit de oksels wel/niet mag wegnemen

Alvast bedankt

za, 07/04/2007 - 13:34
Knijpkat

Dat is niet nodig, aangezien deze plant toch niet groot wordt. Bij de meeste struiktomaten is het niet nodig vanwege de geringe omvang die de plant krijgt.

Ik had vorig jaar ook enkele balkontomaten staan en die hoefde ik ook niet te dieven, ondanks dat balkontomaten toch nog een stukje groter worden dan de Tiny Tims.

Ik ben wel benieuwd naar de opbrengst van de tiny tims. Het is nu een dikke maand geleden dat ik ze gezaaid heb. Ze zijn nu zo'n 6 a 7 cm hoog. Anderhalve maand geleden heb ik mijn balkontomaten gezaaid, die zijn al een stuk groter. Deze zijn nu zo'n 20 a 25 cm hoog. Dit jaar heb ik een maand eerder gezaaid als vorig jaar en dat kan je goed zien aan de planten. Ze lopen een maand voor, vergeleken met vorig jaar.

Onderwerp gesloten