Knoflook, welke potmaat?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/03/2009 - 00:01
nokkie

Knoflook, welke potmaat?

Knoflook schijn je ook te kunnen telen in een ruime pot.
Wat is een geschikte potmaat?

Heeft iemand toevallig goede ervaringen met het telen van Knoflook in potten en hoe was jouw precieze werkwijze?

wo, 11/03/2009 - 00:12
RdB

Voor je deze ook weer moet stellen: sorry, geen flauw idee. Zou ik echter zelf moeten kiezen zou ik het proberen in een maat 3x-4x de te verwachten bol in rijkelijk met koemest verrijkte aarde. Maar misschien in patentkali beter.

Voor alle duidelijkheid: puur op gevoel, niet op ervaring!

Succes!

Laat ons weten wat je gedaan hebt en wat het geworden is, ook als het flopt!

Ruud

wo, 11/03/2009 - 17:19
nokkie

Okido. Ik ga er nog een nachtje over slapen.

vr, 13/03/2009 - 12:36
nokkie

Dag,

ik heb de vraag ook gesteld aan de klantenservice van Bakker Hillegom.
Hun antwoord: U heeft een pot van ongeveer 40 á 50 cm. nodig.

Ik vermoed dat je dan meerdere teentjes in 1 zo'n pot doet.

vr, 13/03/2009 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, daar kan je dan alle teentjes van één bol in kwijt. Maar wist je dat knoflook eigenlijk in oktober geplant moet worden en dan in juli- augustus kan worden geoogst en dat het goed tegen de vorst kan?
Zoek eens met Google naar knoflook dan vind je alle soorten in kleur en als je op het vlaggetje klikt dan krijg je de beschrijvingen van alles wat je maar weten wilt.
Frans

zo, 15/03/2009 - 10:18
nokkie

Dag Frans,

bedankt voor de tip.
tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik volgens mij ook de site tegen die je bedoelt: https://tinyurl.com/y57sjhdx. Leuke site, voorheen wist ik niet dat er zoveel soorten knoflook bestonden. Alleen las ik ook daar niets over telen in bloempotten. Omdat de man echt een passie heeft voor knoflook en deze al jaren in Nederland teelt, heb ik 12 maart hem ook de vraag gesteld. En gisteren kreeg ik dit antwoord:
Knoflook kan je inderdaad in bloempotten kweken. Maar verwacht geen bollen in de grond. Het wortelgestel van de knoflook is zo groot dat je eigenlijk een pot met een doorsnede van 50 cm nodig heb voor 1 teentje.
Wel kan je de tenen met 1 cm tussenruimte in potten stoppen. Het groen wat boven komt kan je net als lenteui fijnsnijden en gebruiken in het eten. Dus hoe groter de pot, hoe meer tenen er in passen' .
Heel goed om te weten, want ik wil wel graag ook een bolletje.

Ik wist dat knoflook in het najaar gepoot kan worden.
Dan krijg je grotere bolletjes he?

Op de verpakking van de Fokhagyma bolletjes die ik heb gekocht staat echter: Planten vanaf eind februari tot en met april, bij voorkeur spoedig na aankoop.
Ik las op internet dat je niet alle rassen in het voorjaar kan planten, dus wie weet geeft dit ras in augustus-september wel mooie grote bolletjes.
Ik ben toch veel te nieuwsgierig of het uberhaupt wat gaat worden, dus ik ga ze vandaag planten (toch maar in volle grond).

Groetjes.

vr, 20/03/2009 - 21:54
Twist

Ik heb hier een boek van de Bruna genaamd Groenten en kruiden in potten en bakken door Nelly en Pierre Tourmente en daarin staat dat in een pot met een diameter van 24 centimeter 5 teentjes knoflook gaan. Ik heb het zelf niet geprobeerd dus misschien kun je een iets ruimere pot nemen, of minder teentjes. Maar ikzelf vindt het boek in het algemeen een aanrader als je zoal ik aangewezen bent op potten en bakken.

zo, 29/03/2009 - 20:51
nokkie

Hallo Twist,

leuk dat je deze info hebt gevonden. Hartelijk dank voor de aanvulling!

Nokkie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag