kweken van meloen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/04/2006 - 11:26
Liesbeth de Boed

kweken van meloen

ik heb ongeveer rond januari pitten van een galia meloen in mestgrond gedaan. van de 20 plantjes zijn nu 5 planten over gebleven en ze groeien ook best goed. Alleen mijn vraag is:
Wanneer zijn de stengels en bladeren veel te uitbundig gegroeit?
ik heb zelf niet zoveel ervaring met kweken en ik had gelezen op internet, dan bij te zware bemesting dit voor kan komen. Ik heb potgrond gebruikt.

Alvast erg bedankt voor de reactie!

di, 25/04/2006 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

normaal gezien zaai je deze meloenen in maart/april binnen en plant je deze jonge planten uit eind april begin mei om ze een goeie start te geven, vruchten kan je dan verwachten rond aug/sept.
in uw geval zou ik deze planten zo vlug mogelijk in volle grond plaatsen (op eenn zonnige plaats afgeschermd van felle wind)en indien nodig afschermen tegen nachtvorst. stop de planten ongeveer op een diepte dat ze juist met de zaadlobben boven de grond uitkomen. als ze ongeveer 4/5 bladeren hebben toppen en dan maar hopen op een warme zomer. laat nooit meer dan 5/6 meloenen per plant, ikzelf heb vorig jaar 25 meloenen gehad van 5 planten groeten david.

di, 25/04/2006 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Liesbeth, als je in Google meloenen intypt, dan kun je daar ook nog wat beschrijvingen vinden. O.a. bij courgettes en meloenen opkweken (Groenten in het Nieuws)
succes, Frans.

zo, 30/04/2006 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ik doe. Eeen voertje maken, dat is een geultje van ong. 20 cm. diep, daar wat stro in en daar boven op koemest korrels. Dan met compost afdekken, zo heb je zwaar bemeste grond waarop de meloen goed gedijt.
Wel afdekken met folie, welke je hier en daar eens open gooit om te beluchten. Bij mij werkt dat uitstekend.

vr, 22/06/2007 - 01:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk hier eens voor een Galia meloen ervaring van iemand. https://tinyurl.com/y32rb9hc
Was zelf ook wat op zoek naar info en zag uw vraag.
Wat ik zelf doe in alle gevallen van voorkweken. Ik gebruik van die kleine plastic voorzaai bakjes, 24 stuks tegelijk. Met tuinturf vullen, zaadjes er in en los een centimeter turf er over heen strooien.
Licht bevochtigen enTray met 24 stuks in een plastic pendaalemmer zak stoppen, vol blazen met lucht, opening dicht rollen en onder de tray stoppen. Zet het geheel in de vensterbank. Bij mij kwamen van de galia meloen zaadjes er 12 van de 12 uit.
(Zaadjes gedroogt uit een meloen van vorig jaar dus) Ik plant alleen de 8 sterkste uit waarvan 4 in een kas en 4 op de koude grond. Wil ontdekken hoe dat gaat en is veel leuker, maar vooral lekkerder als de sierkalabassen als het lukt.

Good luck

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag