Luchten van de broeikas

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/06/2010 - 12:58
grebenitram

Luchten van de broeikas

Hallo mensen,

ik heb een broeikas in mijn moestuin staan en de bovenramen en de deur daarvan gaan automatisch open als de warmte in de kas te hoog dreigt op te lopen. Als het nu weliswaar te koud blijft om de ramen en de deur te doen openen blijft de kas natuurlijk dicht.
Wat ik mij nu afvraag is of de kas dan toch nog gelucht moet worden, wellicht niet bij 1 dag kou maar als het een paar dagen te koud is moet ik er dan voor zorgen dat de bovenramen en de deur op een kier staan om toch de lucht te kunnen verversen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden.

Groetjes Kitty

za, 12/06/2010 - 21:12
Bushdoctor

Hallo Kitty,

Dat klinkt erg mooi zeg, ramen die zelf open en dicht gaan. Daar wordt ik wel een beetje jaloers van. =) Je hebt gelijk: Elke plant heeft verse lucht nodig om te kunnen groeien. Er zit CO2 in en dat is voeding/meststof in gasvorm. Planten gaan er van groeien en geven ons er zuurstof voor terug. Goeie deal.

Ik denk dat de planten in koudere periodes alle verse lucht krijgen die ze nodig hebben doordat je elke dag wel een keertje de deur open en dicht doet. Ik heb echter geen ervaring met kassen maar er komt ongetwijfeld iemand voorbij die er meer verstand van heeft dan ik.

Veel succes!
Groeten,
John.

za, 12/06/2010 - 21:44
RdB

Nee, daar hoef je je in het geheel niet druk om te maken. Weliswaar voegen ze in de commerciele glastuinbouw in de koudste periode wat CO2 aan de kaslucht toe maar dat is slechts om in het moeilijkste jaargetijde toch flink wat groei van helaas wat waterige planten te verkrijgen. Daar dat meestal niet is wat wij hobbytuinders nastreven maak je het beste er gewoon geen zorgen om.

Ruud

Onderwerp gesloten