rare wratten op de perzikboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 03/05/2004 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

rare wratten op de perzikboom

Zowel op de perzik als de amandelboom vertonen de bladeren rare vergroeiingen. Het zijn geen beesjes, het lijkt een soort kanker. Is dit alleen lelijk of ondervinden mijn planten echt schade hieraan en wat kan ik eraan doen om het kwijt te raken. Als ik al het aangetaste blad moet wegknippen hou ik geen boom meer over!

Hellup!
groet, Angelicainfo-icon

di, 04/05/2004 - 11:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is de bladkrulziekte , de aangetaste bladeren vallen af maar er komen wel nieuwe, mijn boom heeft dit elk jaar ik doe er niks aan omdat ik biologisch tuinier en de meeste produkten giftig zijn, toch heb ik elk jaar veel perzikken, deze zijn 100%, de balderen vertonen rode bobbels en krullen om maar het is dus ggen kanker!

do, 06/05/2004 - 18:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Deze krulziekte wordt door een schimmel veroorzaakt en is eenvoudig te bestrijden met fungiciden. Maar zoals redpoppy zegt zal deze ziekte niet zo veel invloed hebben op de fruitopbrengst.
Pieter

zo, 16/05/2004 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor jullie reacties. Omdat mijn tuin naast fruitopbrengst vooral ook sier is, heb ik de planten met fungicide bespoten. Ik zal het in het volgende voorjaar, voordat de bladeren uitlopen nog eens proberen. En wat dan lelijk blijft laat ik dan maar zo, blijkbaar kan ik toch van de opbrengst snoepen!

groetjes, angelicainfo-icon

za, 18/09/2004 - 05:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Poot aan het begin van het seizoen knoflookteentjes rond de stam van je perzikboom.Je zult zien dat de krulziekte van het blad afneemt zo niet stopt.
M

Onderwerp gesloten