roestvlekken op peer

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/07/2003 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

roestvlekken op peer

Ik heb een week geleden roestvlekken op de bladeren van een peer ontdekt. Waarschijnlijk komt dit door een schimmel? Is het nodig dat de peer eruit moet? Zit de schimmel ook in de grond, tussen de wortels?
Fototje

wo, 10/09/2003 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb van het zelfde last en er zijn ook verdikkingen op het blad gekomen. Ik twijfel of het een schimmel of een beestje is.
Heb je misschien ergens info over dit onderwerp kunnen vinden? zoja kan je het dan mij misschien ffkes laten weten.
Mail maar naar lotjeboonateveryday [dot] com
alvast bedankt

zo, 14/09/2003 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hadden een commerciele perentuin maar zijn dit jaar gestopt. De bomen staan er nog maar dit jaar hebben we dus niet gespoten en de hele perentuin zit onder de perenroest. Dit is een schimmel op het blad, zit niet in de wortels. De boom hoeft er niet uit, het is alleen de vraag hoeveel last je er volgend jaar van hebt. De zuurstofopname van de boom is minder. Dus de boom doet het minder goed. Bestrijding: Als je het waarneemt met Exact spuiten, daarna preventief met Eupareen. Het is de vraag of je wilt spuiten, en of je als particulier aan die middelen kunt komen. Exact stopt in principe het proces van de perenroest. Veel succes! groeten Paulien

do, 13/11/2003 - 21:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jeneverbes in de omgeving? Dan is voorkomen van perenroest haast niet mogelijk. Voor de particulier kan het inderdaad niet al te veel kwaad. Als je in het najaar al het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimt en liefst verbrandt, dan verminder je de (kans op) besmetting van volgend jaar substantieel.

Onderwerp gesloten