Tomatenplantje verzorgen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/03/2008 - 15:30
*Marjolein*

Tomatenplantje verzorgen

Hallo mensen,

bij deze een vraag over ons tomatenplantje. Schrik niet, het kwam als een piepklein kiempje uit het roostertje boven de gootsteen! We hebben het kiempje er uit gehaald en in een glas water laten staan. Daarna hebben we de wasbak zeer grondig schoongemaakt(het is niet een goed teken als iets daar levensvatbaar is).
Het kiempje werd een plantje en is overgeplaatst in een pot. Het bleek een tomaat te zijn. Inmiddels, na wat liefde en mooie woorden, heeft het gebloeid en heeft het serieus een tomaatje.
Enige tips over hoe we dit plantje zo lang en goed mogelijk in leven kunnen houden?

P.S. Dit is niet zijn gewone standplaats, hij staat in de vensterbank (die op het zuidwesten staat).

Tomatenplantje verzorgen
vr, 21/03/2008 - 15:22
Knijpkat

Hallo Marjolein,

Het is inderdaad geen goed teken als er planten uit het roostertje boven de gootsteen gaan groeien.
Tomaten zijn 1 jarige planten en worden meestal rond deze tijd uitgezaaid. Als ik deze plant zo zie zal hier niet veel meer aan komen dan dat ene tomaatje. Het is een zeer summier plantje voor een tomaat. Tomaten houden van veel zon en warmte en absoluut niet van regen of water op de blaadjes. Ze hebben wel een grote water behoefte en ook vragen ze veel voedingstoffen. Hiervoor is evt wel speciaal tomaten mest voor op de markt te verkrijgen. Tomaten zijn prima te kweken in een ruime pot.
Als je meer succes wilt hebben met tomatenplantjes doe je er verstandig aan om nu wat zaad te kopen en dat uit te zaaien in daarvoor bestemde zaaibakjes. Dit alles is wel te koop bij een tuincentrum. Ja kan natuurlijk ook een kant en klaar plantje halen bij het tuincentrum.

za, 22/03/2008 - 18:00
guy_fruit

Eigenlijk is de plant te hoog geworden om nog goed te kunnen verzorgen.
Er bestaan ook laagblijvende tomatenrassen die niet hoger dan 30 cm worden en talrijke kerstomaatjes geven.
Het is nog net de goede periode om tomaten te zaaien. Vraag in een goed tuincentrum naar een laag zelftoppend tomatenras.
Infobron: https://tinyurl.com/y5287sxv

Guy

ma, 24/03/2008 - 15:30
*Marjolein*

Dank je wel voor de reacties. Dan weten we dat we van dit plantje niet alles hoeven te verwachten. Of we hierna echt aan de tomaatjeskwekerij gaan, zullen we nog even kijken. Die kleine plantjes met cherrytomaatjes klinken dan wel goed!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag