Tweede keer paprika's in één jaar?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 23/07/2006 - 13:52
twann

Tweede keer paprika's in één jaar?

Ik heb in mei/juni een paprikaplant in pot gekocht, er zaten toen al rijpe (gele) paprika's aan, nu bloeit ie weer en de uitgebloeide bloemetjes worden weer paprika's. Is dit normaal? ik had begrepen dat zo'n plant maar een week of zes leeft en dus zeker niet twee keer vruchten draagt? Wat kan ik het beste doen om mooie paprika's te krijgen?
vr groet, Twan

Tweede keer paprika's in één jaar?
di, 25/07/2006 - 18:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb een paprikaplant gekocht met toen rijpe paprika's. Ook bij mij groeit de plant vrolijk verder met volop bloesem ,en dus nieuwe paprika's. Misschien komt het door het mooie weer of groeit het gewoon de gehele zomer door. Ik weet het ook niet precies, maar geniet volop van deze plant. Zolang het vruchten geeft, wat maakt het dan eigenlijk uit. In ieder geval goed water blijven geven, veel plezier ervan!

di, 08/08/2006 - 15:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is normaal.
Zon plant die je kant en klaar koopt is in een kas opgekweekt tot er vruchten aan zitten en wordt dan met vrucht verkocht.

Maar normaal, als je hem buiten zo opkweken zou deze nu pas vruchten krijgen. Jouw plant heeft een heeeele lange zomer en blijft dan groeien en door de hoge temperaturen van laatst is deze weer bloemetjes gaan maken.
Want hij wilt zichzelf uitzaaien. Dat is het enige doel wat de plant heeft dus dat zal hij blijven doen tot de temperatuur gaat zakken.
Dan zit zijn taak erop en zal de plant dood gaan.

di, 08/08/2006 - 16:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als ik zo'n 15 jaar geleden een pakje paprikazaad kocht dan werden die planten slechts een 60 cm hoog en kwamen er 3 of vier mooie paprika's aan en dan was het op.

Voor de hoge kassen, bij ons hier vlakbij groter dan een voetbalveld, hebben ze speciale soorten gekweekt die wel twee meter hoog worden en steeds maar weer bloeien en vrucht geven.

Ik denk dat je die soort hebt gekocht. Dus goed verzorgen en bijmesten, opbinden en water geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag