Verbouwen pompoenen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/08/2008 - 20:18
ruudhovenier

Verbouwen pompoenen

hallo

wij hebben dit jaar voor het eerst pompoenen verbouwd. ook dikke pompoenen. maar nu de pompoenen rijp zijn, zijn er sommigen bij die een ronde vorm horen te hebben, maar aan de achterkant, (de kant waarmee ze op de grond hebben gelegen)is het plaat(soort deuk erin) en de kleur is veeel minder, en sommige pompoenen zitten enkele beschadigingen op. EN NU IS DE VRAAG: WAAR MOET IK VOLGEND JAAR REKENING MEE HOUDEN DAT DAT NIET GEBEURD?

Groeten ruud

zo, 10/08/2008 - 22:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een pompoen, meloen of komkommer krijgt zijn mooiste vorm als hij vrij hangt aan zijn steel. Ik weet echter niet of dat met grote soorten mogelijk is.
Typ ook eens in Google 'Sanders pompoenen', misschien word je daar wijzer, hij heeft in ieder geval mooie foto's ook van bijzondere soorten.
Frans.

ma, 11/08/2008 - 15:42
Twist

Volgens een boek dat ik heb, moet je pompoenen, kalebassen e.d. op een potje leggen als ze nog aan de plant zitten. Een grote steen zal ook wel werken, dit is om te zorgen dat de plant niet gaat rotten, maar je kan denk ik ook de vruchten ophangen met een touwtje en een stokje. Jammer genoeg heb ik meeldauw gekregen in mijn sier kalebas plant..

ma, 11/08/2008 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die kleur trekt bij het rijpen wel bij. Het donkerste deel is gewoon wat later rijp. Ietsje afgeplat blijven degorte bij mij ook.

Meeldauw: valt dit jaar bij mij erg mee maar andere jaren kunnen ze inderdaad erg wit uitslaan. De vruchten zijn er echter niet minder om.

Ruud

ma, 11/08/2008 - 21:57
Twist

Bij mij ging alle vruchten rotten. De meest aangetaste planten eruit getrokken, en alles wat vlekken had aan de andere planten afgesnoeit. Nu is het er dus uitgesnoeit, en groeit de rest gewoon door. Nu nog maar 2 grote vruchten, 15 cm diameter. Maar de bloemen en bijen beloven veel, hopen dat het weer beetje goed blijft :)
Dit is een plaatje van Wikipedia, maar zo zag het er ongeveer bij mij ook uit :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fa/Echte_meeldauw_op_Courgette_(Sphaerotheca_fusca_on_Zucchini).jpg

di, 12/08/2008 - 00:02
guy_fruit

Leg de pompoenen als ze nog klein zijn op een plaat piepschuim.
Enkele emmers wit zand onder de pompoen leggen kan ook.
Zo blijven ze mooi proper.
Reuzepompoenen worden soms ook op een pallet met een plaat piepschuim gelegd, zodat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn.

Guy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag