Vijgenboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/09/2005 - 01:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vijgenboom

Hallo,
Ik heb sinds een paar jaar een vijgenboom in de tuin staan.
Een jong boompje, maar toch kreeg ik er deze zomer al een heleboel overheerlijke vijgen van cadeau!
Intussen zijn we half september voorbij en nog staan er zo'n twintig vijgen op de boom die, vrees ik, niet meer zullen rijpen. Is het beter, met het oog om een 'goede oogst' volgende zomer, dat ik deze onrijpe vruchten verwijder opdat de boom hier geen nodeloze energie in zou steken? Dank voor jullie advies!

do, 22/09/2005 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Chantalh, dan heb je iets bijzonders. Ik ben zelf ook nogal eens op zoek naar bijzondere planten en zat weer zo te snuffelen op de catalogie van https://tinyurl.com/y2emevw6 de winkel van Vreeken's zaden in Dordrecht, waar ik gisteren nog twee aparte soorten knoflook kocht. Hopelijk volgende week ga ik er weer heen (wij wonen in de Betuwe) om zaad te kopen van Resedainfo-icon odorata, een eenjarige van 40 cm hoog met heerlijk geurende bloemen.
Maar omdat ik zag dat je geen reactie kreeg in het forum heb ik eens gekeken bij Vreeken en zag daar bij 'boeken' dat hij ook een boek heeft over vijgen. Over de geschiedenis en over de verzorging van tientallen soorten vijgen. voor de prijs van 19,50 euro. Als je die er voor over hebt, dan weet je alles.
Ik geloof overigens niet dat je de vruchten die er nu nog aanhangen moet verwijderen, die vallen er in de herfst vanzelf af denk ik. (?)
Een jong vijgenboompje met mooi blad en heerlijke vijgen, ik benijd je.
groetjes, Frans

do, 22/09/2005 - 23:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

deze vruchten gaan volgend jaar rijpen.
bij mijn vijg laat ik altijd alles gewoon zitten, al vallen er ook wel een aantal vanzelf af.

zo, 25/09/2005 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kan ze inderdaad gewoon laten zitten en de meeste zullen afvallen door de kou.de vijgen die blijven zitten groeien in het voorjaar weer verder en geven een vroege oogst.

Onderwerp gesloten