wilde ? aardbeien

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 27/07/2006 - 21:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

wilde ? aardbeien

ik heb aardbeien in de tuin.
heel klein.ik denk dus dat 't wilde of bosaardbeien zijn hoewel ik geen idee heb hoe die eruit zouden moeten zien.
nu wil ik weten hoe ik kan weten of het eetbaar is of zijn er ook op aardbeien lijkende plantjes die niet eetbaar (giftig) zijn?.ik heb t niet zelf geplant en woon ook niet in de buurt van de bossen.wel worden het er alsmaar meer op verschillende plaatsen in de tuin.

do, 27/07/2006 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zijn het hele kleine aardbeitjes en maken de plantjes uitlopers met weer een nieuw mini plantje eraan met weer die kleine aardbeitjes eraan?

Is het antwoord ja, dan heb je een mega wandelaar in de tuin... Voor je het weet is een groot deel van de tuin onder deze "rommel" verdwenen.... De aardbeien die eraan komen zijn ook niet echt aardbeien maar meer kleine frutseltjes met amper vruchtvlees...

Mijn advies weg ermee en wel zo snel mogelijk. En bij de Boerenbond/Welkoop of ander agrarisch tuincentrum in het voorjaar een paar echte aardbeienplantjes kopen. Zijn niet echt duur en als je het goed doet met de jonge uitlopers kun je heel lang plezier hebben van een paar planten in de tuin! Ennuh als je plek hebt hang je ze op in een hanging basket ofzo. Heel leuk.

Suc6 Miranda

vr, 28/07/2006 - 00:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heh... Wat nou?

Die bosaardbeien zijn dan misschien klein, ze smaken véél beter als grote aardbeien. Bovendien zijn het erg leuke planten, ik gebruik ze als bodembedekker

sugar

vr, 28/07/2006 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja precies bodembedekker...... heel leuk maar een drama om ervan af te komen!
Had ze in mijn vorige tuin ook. Heeft me een jaar gekost om ervan af te komen.
Ik ben voorgoed genezen van deze plant. Zal niet zeggen dat tie niet ideaal is in een donker hoekje onder bomen. Met bestrating eromheen om hem in te dammen.

Maar zo zie je maar weer. Ieder heeft zijn favoriet of nooit meer plant...

Daarom zijn tuinen altijd zo verschillend. Is maar goed ook!

Gr. Miranda

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag