wilde perzikpitten zaaien

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/06/2010 - 18:52
kamperfoelie

wilde perzikpitten zaaien

Hallo,

Ik heb wilde perziken (van die platte) op de markt gekocht en het lijkt me wel een leuk experiment om die te zaaien. Ik weet wel dat er dan misschien helemaal geen of inferieure perziken aan komen maar toch vind ik het een leuk probeersel. De pitten moeten eerst een koudeperiode doormaken, dus is het zaak de perziken in de winter te bemachtigen, de zaden buiten in pot of in de koelkast een paar maanden te laten staan en dan ontkiemen ze?
of is dit weer veel te simpel gedacht en moet het anders? Aan de perzikpitten die ik nu heb heb ik waarschijnlijk niets omdat de koudeperiode dan veel te lang is, want ik neem aan dat ze juist in het voorjaar moeten gaan ontkiemen en dat je moet beginnen met verse pitten? Heeft iemand hier ervaring mee of is er iemand die weet hoe 't moet?
Alvast hartelijk dank voor je reactie!

Groet, Mariska

do, 17/06/2010 - 19:19
D_SDennis

Eet lekker een paar perziken en zaai de pitten meteen in je tuin. Niet te diep, maar net bedekt. Laat ze daar gewoon zitten en kijk in het voorjaar welke kiemen. Vanaf dat moment goed in de gaten houden en niet uit laten drogen. in de natuur gaat het niet veel anders en zo ondergaan ze ook een koudeperiode. De pitten zijn volledig winterhard.

vr, 18/06/2010 - 21:40
kamperfoelie

Bedankt voor je reactie. Ik was bang dat ze weg zouden rotten als ik ze nu al zou zaaien, maar jij hebt ervaring ermee?

Groet, Mariska

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag