Wisselteelt tomaten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/03/2010 - 17:31
moesje

Wisselteelt tomaten

Hallo,

Ben net begonnen met zaaien voor mijn eerste moestuintje! Hoera... Ik heb het geluk dat er al een kas in de tuin stond - eigenlijk een schuur van glas, met een betonnen vloer, dus geschikt om in voor te zaaien, maar niet om in te planten. Het wordt ook gauw vol daar, heb ik vorige zomer gemerkt!

Nu is mijn vraag: ik heb begrepen dat je veel tomatenrassen na de ijsheiligen buiten kunt planten. Daarom wil ik ze opnemen in de wisselteelt - maar waar horen tomaten bij? Zet ik ze in het vak voor de vruchten, zoals courgette, pompoen en meloen?

O zo blij met m'n tuintje...

wo, 17/03/2010 - 17:48
mun

Je kunt ook de tomaten in je kas kweken, in grote potten op de betonnen vloer. De oogst zal dan veel groter zijn dan in de volle grond. Ik heb zelf ook een kas met tomaten, komkommers en paprika's. Maar juist omdat wisselteelt in de kas moeilijk is, kweek ik altijd in 12 liter potten met ieder jaar nieuwe grond. De oude afgewerkte grond verspreid ik niet in de moestuin, om ziektes te voorkomen, maar in de borders.

do, 18/03/2010 - 15:27
moesje

Bedankt, Mun! Ik weet niet hoeveel tomaten ik dan kwijt kan, want de kas is ook in gebruik als schuur.. Goeie tip, de aarde verspreiden over de borders - dat had ik weleens op m'n moestuintje kunnen gooien. Oh, ik moet nog zooooveel leren!

Onderwerp gesloten