bruin tot zwart blad bij dracaena fragrans

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/01/2013 - 11:53
thuban

bruin tot zwart blad bij dracaena fragrans

Hallo allemaal,

Ik heb afgelopen weekend een dracaena fragrans lemon lime aangeschaft bij een bekend groot tuincentrum. Nu is het zo dat de plant in plastic, 1 nacht in de auto heeft gestaan met lichte nachtvorst. De volgende dag hingen van de drie stammen bij de bovenste 2 stammen de bladeren slap en deze waren bruin tot donkerbruin verkleurd, deze verkleuring leek toe te nemen in de loop van de dag. Van het onderste stammetje lijken de bladeren groen te blijven. Hij ziet er niet meer groen en gelukkig uit. Ik heb hem water gegeven en hij staat uiteraard binnen.
Is deze plant nog te redden of was dat nachtje in de auto, in plastic en lichte nachtvorst buiten de auto funest? Wat kan ik het beste doen?

Alvast bedankt voor eventuele tips!

ma, 14/01/2013 - 11:56
GreenConnection

Deze Dracaena soort is erg gevoelig voor lage temperaturen, dus een sieraad zal het nu niet zijn. De stam zal nog wel leven, dus kun je de bladscheuten eraf snijden om zo de stam tot opnieuw uitlopen te dwingen.

ma, 14/01/2013 - 12:25
thuban

Dank voor uw antwoord. :) Is het mogelijk dat hij nog bijtrekt? Ik heb hem pas 2 daagjes...kan ik dan niet beter wachten tot het blad droog en dor is alvorens hem helemaal te strippen?

ma, 14/01/2013 - 13:06
GreenConnection

Een paar weken wachten kan geen kwaad.

Onderwerp gesloten