Dracaena deremensis 'Compacta' ??

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/04/2011 - 00:33
Wiebelteentje

Dracaena deremensis 'Compacta' ??

Hallo!
Sinds ongeveer 3 jaar staat de Dracaena deremensis 'Compacta' sierlijk in mijn kamer. Nu ik wat meer informatie over de plant zoek, blijkt dat ik hem een beetje mishandeld heb, want hij stond altijd gewoon op de vensterbank in de zon! In de winter heeft hij wat last gehad van bruine uiteinden op zijn bladeren en er zijn er wat uitgevallen, maar hij staat nu weer fier op zijn plekje!

In principe gaat het niet zo slecht.. Maar ik zie op internet allemaal Dracaena's die op een soort 'stam' groeien, doordat de onderste bladeren zijn afgevallen.. Heeft deze Dracaena dat ook / krijgt ie nog een soort zijtakken? Die zou ik namelijk erg mooi vinden.

Ik kan erg weinig vinden over verdere verzorging/snoeien/stekken etc. Dus elke informatie is welkom!
Een foto heb ik nog niet gemaakt van de plant..

zo, 24/04/2011 - 00:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vroeg of laat verliest de plant z'n onderste bladeren en vormt zich een stam. Vertakken doet de plant na een bloeiwijze, maar die komt in huis niet zo vaak voor.
Je kunt ook de top eruit snijden, waarna er zijscheuten komen. De top laat zich stekken op water of direct in een pot met plastic erover.

zo, 24/04/2011 - 00:49
Wiebelteentje

Bedankt voor het antwoord.
Kunt u mij een beetje helpen hoe ik het beste de top afsnijd?
De laatste maanden zit er erg veel nieuw blad in de top. Ze zitten heel dicht op elkaar.
Hoe groot zal ik afsnijden? En moet ik de plant dan (tijdelijk) anders gaan verzorgen? Ik denk dan meer aan de open wond .. ;-)

zo, 24/04/2011 - 01:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen idee hoe groot de plant nu is. Afhankelijk van de grootte kun je een top van zo'n 15 cm afknippen. Aan het snijvlak hoef je niets te doen. Van de afgesneden top zul je aan de onderkant wat bladeren verliezen. Er verandert niets aan de normale verzorging.

zo, 24/04/2011 - 01:46
Wiebelteentje

De plant is nu zo'n 50cm hoog.
Toen ik hem kocht, was hij ongeveer de helft van zijn grootte, dus ik denk dat hij op een gezonde manier groeit in 3 jaar tijd?
Na de top afgesneden is, kán de plant dus weer vertakken begrijp ik? De afgesneden top zal ik proberen tot zelfstandige plant te kweken. Lijkt me leuk!

zo, 24/04/2011 - 02:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het kan wel wat duren, maar scheuten krijg je zeker.
Veel succes!

Onderwerp gesloten