heliconia: het wil niet lukken...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/12/2006 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

heliconia: het wil niet lukken...

we hebben deze plant nu ongeveer een half jaar en het wil niet lukken. De bladeren die er komen (weinig) zijn elke keer erg hoopvol en groot maar uiteindelijk gaan ze allemaal, óf nieteens open, óf zijn ze half bruin. Daarnaast gaan de huidige bladeren erg hangen dus het wordt er allemaal niet mooier op. Op de foto lijkt het in principe niet heel erg maar ik heb nu alles met een stukje touw om een stokje heen gebonden die ik in het midden heb gezet. Wat-o-wat moet ik met deze plant doen. Is het de moeite waard om er moeite in te gaan steken of doet deze plant het gewoon niet in Nederland. Wat voor mest moet ik bijvoorbeeld kopen alsie moet blijven leven?

Ik vond de plant al verdacht, relatief, goedkoop (17,50). Hij moet veel water krijgen zeiden ze, 2 à 3x in de week. Het schijnt een moerasplant te zijn..

Foto: https://tinyurl.com/y5mfwjwk

of anders: https://tinyurl.com/y5mfwjwk

zo, 24/12/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zijn inderdaad moeilijke planten, die eigenlijk in een kas zich beter thuis voelen. Ze vragen een hoge luchtvochtigheid en dat is in de winter in huis bijna niet te doen. Veel sproeien naast een vochtige potkluit is belangrijk. Ze kunnen ook een aardige hoeveelheid voedsel aan. In het voorjaar wat koemestkorrels en in het groeiseizoen kamerplantenvoeding.
Controleer regelmatig op spint.

ma, 25/12/2006 - 16:15
texeltje

een van mijn favouriete planten de heliconia.......ik heb er een aantal soorten van ik kan zeker zeggen dat het geen makkelijke is...wat echt van belang is voor deze plant is temperaturen niet beneden de 15 graden en in de winter een zo licht mogelijke plek (niet in de volle zon)....hij heeft heel veel licht nodig in de tropen is de lichtintensiteit veel hoger dan hier......verder is het absoluut geen moerasplant.......je moet hem niet uit laten drogen maar ook zeker niet te nat zetten....ze zijn gevoelig voor spint......maar ik raad je aan om hem regelmatig met regenwater te sproeien, ze komen ook uit gebieden met hoge luchtvochtigheid en sproeien beschermt ze ook tegen spint.
mocht hij afsterven niks aan de hand ...het is een knolgewas...je zet hem na een rusttijdje gewoon weer in verse potgrond en hij gaat weer uitlopen. knol droog en koel bewaren.

ma, 12/02/2007 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

hij is inmiddels jammerlijk overleden. Laatste poging was nieuwe potgrond maar hij is echt dood nu

Onderwerp gesloten