hertshoorn

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/08/2006 - 21:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hertshoorn

Ik heb van mijn moeder een hertshoorn gekregen. Hij verliest steeds meer bladeren Langer geleden al. Nu na de erg warme zomer laat hij zijn bladeren hangen, de rest voelen erg slap aan alsof hij niet voldoende vocht heeft gekregen. De zand was vochtig genoeg naar mijn inziens. Heb hem nieuwe potgrond gegeven. Wat kan ik nu nog meer doen om hem te redden?

wo, 23/08/2006 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een hertshoorn hoort eigenlijk niet in potgrond. In de natuur groeit hij in bomen en vocht vangt hij dan op van dauw en regen. Ik denk dat je hem beter in orchideengrond kunt zetten, dat is tenminste mijn ervaring. Zorg wel dat het water af kan vloeien om rotting tegen te gaan.Regelmatig besproeien is heel belangrijk.

Tine.

do, 24/08/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry Cristine, maar hier ben ik het niet met je overeens.
Een Hertshoorn moet je juist niet sproeien, daar houdt hij helemaal niet van. Het droogt veel te langzaam op door de beharing.

Maar over deze vraag: Het lijkt wel of je hem (bijna) verzopen hebt.
De grond moet je tussen de gietbeurten door wel op laten drogen.
En als je hem moeilijk water kunt geven ivm de schutbladeren dan kun je hem ook om de 2 weken of zo even dompelen.

za, 26/08/2006 - 01:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn hertshoorns altijd zo nu en dan besproeid en ze bleven het altijd goed doen. Ze werden zo groot dat ik ze weg moest doen ivm plaatsgebrek. In de natuur, in de tropen, komt er ook regenwater op de bladeren en vaak tijdens een paar maanden gedurende de natte tijd. Dat ze dus een hekel hebben aan vocht op de bladeren , lijkt me overdreven.

Tine

Onderwerp gesloten