Kamerplanten en veel zon

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/11/2005 - 16:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kamerplanten en veel zon

Ik wil graag vier nieuwe planten aanschaffen voor op mijn vensterbank. Nu hebben we het hele jaar rond vol de zon op het raam staan , we wonen op de eerste verdieping. Vooral zomers staat de zon vanaf 11.00 uur 's ochtends tot zonsondergang op dit raam te schijnen. We wonen op de eerste verdieping en hebben geen zonnescherm , gordijnen of iets dergelijks. ik wil graag vrij hoge planten en ik hou niet van cactussen. Ook zou ik het liefst planten willen die niet zo snel groeien ,want dan is de pot al gauw weer te klein ! Bestaan er planten die hieraan kunnen voldoen ?

di, 08/11/2005 - 19:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Daan,
Misschien is een bananenplant een optie?
Ik heb er ook 1 voor het raam staan en in de zomer staat daar de zon ook de hele dag vol op. Het is geen harde groeier, hij krijgt echter wel steeds nieuwe stekjes rondom zijn voet maar die zijn heel makkelijk af te breken. Al zou je deze laten staan raakt de pot nog niet te vol, maar ik breek ze de eerst komende tijd nog wel af om de "moederplant" wat groter te laten groeien.
Veel succes!

wo, 09/11/2005 - 10:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb Mountain Grass voor hat raam staan, dit is een vetplant met een frisse groene kleur. De planten zijn niet groot, maar ik heb ze in een hoge pot staan. Het zijn sterke planten die niet veel water nodig zijn.

wo, 09/11/2005 - 12:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doortje en Anoniem ,Hartstikke bedankt voor jullie reacties .

wo, 08/02/2006 - 19:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Messchien is een olifants poot een idee
Die willen graag heel licht en zonnig staan
En zijn ook erg makkelijk in onderhoud en hoeven maar heel weinig water

Onderwerp gesloten