kamerplanten water geven

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/03/2006 - 18:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

kamerplanten water geven

Hallo!

Ik ben net op kamers gegaan en heb een flink aantal planten ingeslagen om het gezellig te maken! Nu weet ik niet precies hoeveel en hoevaak ik ze water moet geven. Ook pokon toedienen vind ik lastig. Ik heb al op internet gezocht maar daar blijft het dan bij matig water of veel water geven. Is dat dan 1 keer per week/ 2 keer per week? en hoevaak met de planten spuit sproeien? Ik wil graag een schematje maken zodat ik ze echt mooi kan laten houden.
het gaat om de volgende planten:

- kattengras (voor mn kat anders eet hij de rest van de planten op)
- chorophytum 'bonnie'
-crysidocarpus lutenscens
- ficusinfo-icon
- philodendron xanado
- hangplant klimop
-asparagusinfo-icon sprengeri

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn water/sproeien/voeding schema. Kortom: de verzorging van deze planten!

Groetjes Liset

za, 25/03/2006 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ow ik vergeet mijn bamboo! allemaal kleine sprieterige sprietjes!

za, 25/03/2006 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, konden we het maar in liters per week uitdrukken; dat zou gemakkelijk zijn! Hoeveel water je geeft is helemaal afhankelijk van: de temperatuur in huis, de plantensoort, het jaargetij, de potgrootte nen de soort pot waar de plant instaat!
Dus een kant en klaar recept kunnen we niet geven. Wat wel te doen is, even jouw lijstje langs te gaan. De Chlorophytum, Philodendron 'Xanado', Asparagusinfo-icon sprengeri zijn het gemakkelijkst. Een keer per week een flinke scheut is meestal voldoende. De Ficusinfo-icon(welke?) zal wat vaker water willen, maar nooit drijfnat. Hederainfo-icon helix(klimop) hetzelfde, maar die wil koel staan. De Chrysalidocarpus lutescens wil graag in een schotel water staan. Een van de weinige palmen met een grote waterbehoefte. Dat geldt ook voor jouw "bamboe' ; naar ik aanneem geen echte bamboe, maar een grassoortje, dat in de handel onder de naam bamboe voorkomt. Ook een nathals! Kattegras wil ook veel vocht, maar dat laat het wel merken; hangt snel slap als er vochtgebrek is. Je ziet......niet echt eenvoudig! Misschien is de aanschaf van een goede kamerplantengids aan te bevelen!
Succes!

zo, 26/03/2006 - 15:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee hartstikke bedankt! Ik heb het opgeschreven en ga mijn best doen! Inderdaad een goed idee om een boek erover aan te schaffen... Lastig hoor, al die plantjes met elk een verschillende verzorging!
bedankt voor je hulp!

zo, 26/03/2006 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nog 2 vraagjes...

1. in de zomer moeten de planten die eerst 1 x per week water kregen ('chorophytum' philodendron xanado' en ' asparagusinfo-icon aprengeri' ) dan 2 x per week water? omdat het veel warmer is dan? En die andere die sowieso vochtig moeten blijven dan extra goed op letten dat ze goed nat blijven?

2. Is het goed om naast het water geven ze ook nog te besprenkelen (met plantenspuit). Want er staat bij veel planten: ' goed vochtig houden' maar je mag ze niet elke dag water geven toch? zou je dan met de plantenspuit ze elke dag vochtig kunnen houden en de 'matig water planten' 1 keer per week extra besprenkelen?

ma, 27/03/2006 - 01:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

In een warme periode, zeker als de planten ook zon krijgen, zal de verdamping hoger zijn, dus kun je de watergift aanpassen. Dat is ook vaak het geval in het voorjaar, wanneer planten opnieuw gaan groeien.
Sproeien is altijd welkom voor de meeste planten. Of een mals regenbuitje in voorjaar en zomer!

ma, 03/04/2006 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb sinds kort ook een bamboo op mijn kamer staan, maar is het nu de bedoeling dat ik hem op een scholteltje water geef, veel water!?

Groetjes selene

Onderwerp gesloten