nepenthes alata

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/02/2007 - 12:07
jammie

nepenthes alata

ik heb gister de nepenthes alata gekocht. nu wil ik graag weten of als er bruine kelken aan komen wat ik er dan mee moet doen, laten zitten of eraf halen? moet ik water gieten in de kelken? en moet ik vliegjes in de kelken doen?

alvast bedankt!

za, 24/02/2007 - 10:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo jammie,
ik heb deze plant ook.het is alleen vrij moeilijk om deze plant goed te houden.ze hebben nl.een heel hoge luchtvochtigheid nodig en veel licht.ik heb hem in de badkamer voor het raam hangen.
die bruine kelken zou ik er niet afhalen,vaak haalt een plant nog voedingstoffen uit afstervende bladeren.en ja je moet de kelken ongeveer tot de helft vullen met water.insekten in de kelken doen is niet nodig.dit gebeurt van zelf als er wat meer insekten zijn.deze worden aangetrokken door de kleur en geur.

succes
gummie.

di, 27/02/2007 - 16:25
jammie

ok dank je wel!

di, 27/02/2007 - 17:54
blueflower

Ook ik heb deze plant gehad en heb deze helaas ook niet kunnen houden. Juist de kelken vond ik het mooist, waren die er niet geweest had ik hem niet gekocht.

wo, 28/02/2007 - 13:05
jammie

ja ik heb deze plant ook gekocht, van wege de mooie kelken en omdat mijn vriend hem zo mooi vind. ik hoop dat hij het goed gaat doen, hij staat in een laagje water en de kelken zijn voorzien van water. mag je de plant ook sproeien of niet? ivm luchtvochtigheid?

wo, 28/02/2007 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk mag je een Nepenthes sproeien! (Dat zul je toch wel geleerd hebben, Jammie?) Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe fijner de plant het vindt.

wo, 28/02/2007 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook wel eens gelezen dat er geen water in de kelken mag staan, maar dat lijkt me vreemd omdat er in de natuur natuurlijk ook water in komt.
Het is een hele moeilijke kamerplant, veel te droge lucht in huis, die kelke zullen snel indrogen en lelijk worden, zonde vind ik want het zijn meestal toch dure planten!

wo, 28/02/2007 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

een kennis van mij heeft hem boven de verwarming hangen maar daarbij heeft hij op de verwarming een grote bak water staan.dit werkt ook perfekt.niet alleen voor die plant maar zeker voor heel de luchthuishouding in de woonkamer.

gr.gummie

wo, 28/02/2007 - 22:30
kroisos

Ik heb er een stuk of twee in de veranda staan waar ze het prima doen. de planten licht vochtig houden is aangeraden en af en toe sproeien is ook aan te raden. gebruik alleen regenwater om dit te doen! vliegjes bijvoeren is niet nodig maar mag je wel doen ook kan je de planten voeden met wat poedermelk. je kan ook wat vloeibare mest geven maar dan zeer sterk verdund ong 1/8 van de gebruikelijke hoeveelheid is meer dan genoeg. als er bijv op de verpakking 25ml per liter staat word dit gereduceerd naar max 3ml per liter. als je besluit om ze bijtevoeren/mesten doe dit dan om de 3/4 weken in het groeiseizoen. je kan dit doen door het met de plantenspuit op de bladeren te sproeien of wat in de bekers te gieten.zolang je planten er gezond bijstaan zou ik ze echter niet bijvoeren.
plant ze in grond die wat aan de zure kant is (ph lager dan 7) en waar weinig mineralen en andere voedingstoffen inzitten. goeie mediums zijn spagnum mos, zand, vermiculite,enz...

groetjes,
kristof

wo, 28/02/2007 - 22:42
jammie

die van mij was niet zo heel erg duur, maar toch! ik heb dan wel een opleiding gedaan waar ik veel van kamerplanten te weten ben gekomen, maar deze planten moet je eigenlijk in een terarium (schrijf je dit zo goed?) zetten omdat de grond natter blijft en een hogere luchtvochtigheid! maar hoop dat hij het gaat redden, komt een nieuwe beker aan!

do, 01/03/2007 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, het is terrarium.

Ruud

do, 01/03/2007 - 16:22
jammie

haha, mn nederlands is ook niet zo goed! ik kan al die moeilijke woorden niet schrijven, soms weet ik er niet eens de betekenis van. geef mij maar gewoon zeeuws!

Onderwerp gesloten