sanseveria skyline

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/12/2007 - 11:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

sanseveria skyline

ik heb een sky line die giga groeit de nieuwe stekken worden +/- 1.50m hoog. ik heb in 1.5jaar al 7 nieuwe stekken gekregen, en nu is hij gaan bloeien en de bloem is ook zo lang geworden. is er iemand die dit ook meegemaakt hebt en wat ik er mee moet gaan doen. de bloem eruit knippen of lekker laten zitten. wie o wie helpt mij groetjes sil

vr, 07/12/2007 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bloem kun je laten zitten tot hij lelijk wordt, dan wegknippen.

Weetje: de naam Sanseveria is vernoemd naar Prins Raimondo di Sangro uit San Severo (Italië)

zo, 09/12/2007 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fijn dat de Sansevieria cylindrica 'Skyline' het zo goed doet.Toch een enkele kanttekening hierbij. Normaal is het een langzaam groeiende plant, die weinig water en veel licht(zon) nodig heeft. Een langgerekte en snelle groei duidt op te veel water en mogelijk een niet al te lichte plek. De scheuten worden daarbij lang en slap, hetgeen de vorm niet altijd ten goede komt. Behandel de plant als een vetplant en hij zal z'n natuurlijke vorm behouden.

ma, 10/12/2007 - 11:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor de tot nu toe gegeven reakties, maar de plant staat vol op het zuiden dus vol in het zon licht. en krijgt heel weinig water. en de nieuwe stekken zijn gewoon dik en stevig en totaal niet slap ofzo.
groetje silvia

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag