sierbamboe

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/09/2006 - 23:34
Birdlover

sierbamboe

Enige tijd terug kreeg mijn vrouwtje een sierbamboe. Je kent die wel zo met een krul erin aan de top . Wanneer iemand me hiervan de naam kan geven dat zou al tof zijn. Nu verschenen na enige tijd scheuten die we met succes hebben kunnen laten wortelen en verplanten. Ze groeien voorspoedig , maar nu komen uiteraard de vragen. Vooral die krul , komt die op natuurlijke wijze of moet hiervoor een trucje worden toegepast? dank bij voorbaat voor jullie reactie.

zo, 10/09/2006 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is geen bamboe; het wordt slechts in de handel gebracht als geluksbamboe. In werkelijkheid is het Dracaena reflexa, een grapje uit Taiwan. Die krul is er in gegroeid door de jonge scheuten te leiden langs een stok of pijp. Zelf lukt dat bijna niet. Je zou het kunnen proberen om een glasplaat er boven te plaatsen, waardoor de scheut gaat kronkelen en zo vergroeid.

za, 16/09/2006 - 16:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi greenconnection. Hartelijk bedankt voor de reactie.Sorry voor de late reactie. Maar heb een klein probleempje gehad met mijn PC.

Nu ik de naam ken kan ik een beetje verder info zoeken. Ik had al zo een vermoeden dat dit niet een natuurlijke kronkel was.

aLLESZINS HARTELIJK BEDANKT;

wILLY

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag