Welke plant geschikt voor slaapkamer

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 22/07/2007 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welke plant geschikt voor slaapkamer

Ik ben een echte amateur inzake kamerplanten en ik heb wat advies nodig. Vandaar dat ik het op dit forum maar probeer.

Ik zoek een plant voor in de slaapkamer. Het lijkt ons erg leuk een hoge groene plant in de slaapkamer te hebben voor wat sfeer. Via internet ben ik er inmiddels al achter dat zo'n plant 's nachts zuurstof verbruikt, maar dat het geen kwaad kan omdat het verbruik miniem is. Bovendien is de slaapkamer goed geventileerd.

De slaapkamer ligt op het noorden en de plant komt in een hoek te staan met ramen in beide gevels, met vitrage er voor. Redelijk wat licht dus maar geen fel of direct licht. Ik heb een vierkante plantenbak van ongeveer 33 x 33 x 33 cm dus dat is wel ruim. Verder heb ik geen groene vingers dus een plant die wat gemakkelijk in het onderhoud is, waar je niets aan kunt vernielen zeg maar :-) verdient wel een beetje de voorkeur. Hij mag best hoog zijn (tot 2 meter) maar het is niet handig als het ding doorgroeit tot een enorme boom.

Iemand suggesties voor deze situatie? En hoe verzorg je zo'n plant dan? Potgrond of zijn kleikorrels beter. Of moet ik voor goed advies gewoon een speciaalzaak binnenstappen? Dank voor alle reacties bij voorbaat!

zo, 22/07/2007 - 23:49
MikeyMike

Een plant die niet veel onderhoud nodig heeft en ook een redelijke hoogte kan bereiken, is de Schefflera (zie foto 1). Hij is verkrijgbaar in een groene en in een bonte variant. Ik heb deze plant zelf ook in mijn woonkamer staan, het was een van de eerste planten die ik kocht en hij heeft dan ook heel wat moeten doorstaan. Toch doet hij het nog uitstekend en hij groeit prima!

Ook zou je kunnen denken aan een Dracaena Marginata (zie foto 2). Deze plant is waarschijnlijk nog iets makkelijker in onderhoud dan de Schefflera, maar straalt iets minder 'groen' uit, door de kale stam. Tevens groeit deze plant wat langzamer dan bijvoorbeeld de Schefflera.

Ook denk ik dat een Ficusinfo-icon elastica (zie foto 3) het prima zal doen op die plek. Dit is ook een mooie groene plant met grote bladeren die tevens in verschillende varianten verkrijgbaar is. Qua onderhoud vind ik hem gelijk staan aan de Schefflera. Bij goede omstandigheden groeit deze plant ook uitstekend.

Als de planten te hoog dreigen te worden (wat vooral zal voorkomen bij de Schefflera en de Ficus) dan kun je ze heel makkelijk toppen met een mes of een snoeischaar, dit is geen enkel probleem. Verder geef je de plant natuurlijk water (hoe vaak is afhankelijk van de plant, de temperatuur enz.) en controleer je de plant op eventueel ongedierte. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller en efficienter dit gaat.

In principe is een plant op hydrocultuur makkelijker in onderhoud. Er hoeft namelijk maar om de paar weken water worden gegeven. Echter, zulke planten kosten ook wel wat meer en. Potgrond kan ook prima. Planten die in potgrond staan zijn ook meer verkrijgbaar en goedkoper. Bij elk tuincentrum zullen ze je graag wat meer informatie geven, ik zou gewoon eens een keer naar binnen stappen.

Veel succes!

Welke plant geschikt voor slaapkamer
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag