Witbloeiende sterke plant

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/07/2009 - 00:22
Annica

Witbloeiende sterke plant

Hallo,

's Winters heb ik altijd een witte azalea op de salontafel staan.
Van juni t/m november worden ze niet aangeboden. Dus dan moet ik wat anders nemen.
Ik heb al een witte begoniainfo-icon, witte kaapse violen, zo'n lakgroene jasmijn met van die zwaar geurende bloemen (hoe heet-ie ook alweer) geprobeerd, maar alles gaat dood binnen 1 tot 1,5 week (of heel erg achteruit).
Heeft iemand nog een suggestie voor een redelijk sterke witbloeiende plant?

't Is maar om de zomer door te komen. Twee weken vind ik al een hele verbetering.

Groeten,
Annica

vr, 31/07/2009 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Witbloeiende Anthurium?

vr, 31/07/2009 - 07:00
daucus

Spathiphyllum of lepelplant is erg sterk en kan ook wat donkerder staan. Veel water en af en toe mest en hij bloeit de hele tijd door. Je kunt kiezen uit kleine maar ook grote soorten

za, 01/08/2009 - 11:11
Annica

OK bedankt, ik ga vandaag even kijken. Ik vraag me af waarom ze zo snel de geest geven. Een begoniainfo-icon bijvoorbeeld begint binnen een paar dagen al naar alle kanten om te kieperen en zijn bladeren worden slap met een bruin randje.
Een bosje kunstbloemen zou een oplossing kunnen zijn ware het niet dat bezoek steevast over die kunstbloemen gaat beginnen. Er zijn erg veel kunstbloemen-haters in de wereld.

za, 01/08/2009 - 11:18
Marion_N

Persoonlijk houd ik ook niet van kunstbloemen, maar ik zou zeggen het is je eigen huis, jij moet er de hele dag tegenaan kijken en als jij dat mooi vind. . . waarom zou je dat niet doen ?

Groet,
Marion_N

za, 01/08/2009 - 18:46
Annica

Ik kom terug met alle vier. Een Anthurium, een Spathifyllum, een nep Agave in zwarte gestyleerde pot (en deze is dus alleen maar van echt te onderscheiden als je er aan voelt), en vlak bij de kassa stonden... Azalea's waaronder één witte, helemaal verloren in de tijd. De Spathifyllum was het goedkoopste, met z'n 1,59 euro een koopje, de Agave was idioot duur, maar dat merkte ik pas bij de kassa.

za, 01/08/2009 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hopelijk bloeit die Agave ooit wit!

zo, 02/08/2009 - 12:59
tekenaar

Ik vraag me eigenlijk af waarom sommige van de planten bij jou doodgaan. Azalea is me wel duidelijk (is een plant die binnenshuis vrijwel nooit overleeft, meer als een bosje bloemen te beschouwen). Begoniainfo-icon is ook meer een buiten-plant (te weinig licht binnenshuis, zelfs achter een raam is lastig), maar kaapse violen? Als je die niet in de zon zet (wel licht) en niet verdrinkt (ruwweg 2 x per week een beetje water, pas water geven als de grond droog aanvloelt) dan zijn die toch niet moeilijk? Natuurlijk blijven de bloemen niet eeuwig goed, maar na een paar weken komen weer nieuwe bloemen. Met jasmijn heb ik zelf geen ervaring.

Maar goed, als ik lees dat je een dure kunstplant ook prima vindt, tja, dat is natuurlijk wel de makkelijkste (zou ik zelf nooit doen maar smaken verschillen).

wo, 12/08/2009 - 13:45
Annica

De nieuwe planten (Spathifyllum en Anthurium) doen het uitstekend, de bladeren blijven fris en in hoog tempo wordt er nieuw loof aangemaakt.

De Azalea heeft een vaste bloeiperiode van 4 weken. Daarna maakt hij alleen nog maar groene takjes en dan blijkt spoedig dat hij het binnen maar niks vindt en naar buiten wil, waar hij een nieuw leven begint.

In mijn huis doet alles wat begint met Ficusinfo-icon (of Kunst- ) het uitstekend en dus nu ook de Spath en Flamingoplant.
En ik heb ook twee zeer welvarende grote palmen.

wo, 12/08/2009 - 13:21
Annica

Tekenaar: Kaapse violen deden het in mijn vorige huis (noord-oosten) prima, had er ook een heel stel op hydrocultuur maar hier heb ik geen plek waar hij niet kwijnt, helaas want het is een leuke tafelplant (in een mooi mandje ofzo).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag