Yucca

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/03/2006 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Yucca

Mijn Yuccainfo-icon heeft bruine bladeren, vooral in de top.
Weet iemand hoe ik mijn Yucca beter kan verzorgen?
Ik dacht namelijk dat de yucca weinig water nodig heeft, maar nu worden de bladeren bruin!
Alvast bedankt!

vr, 31/03/2006 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als zelfs de topbladeren bruin worden, lijkt me het probleem in de wortels zitten. Misschien is de plant slecht gewortelt. Hoeveel water werd er gegeven en waar staat de plant? Hoelang staat de plant al droog? Wordt er in de zomertijd wel meer water gegeven? Allemaal vragen die meer duidelijkheid verschaffen over deze Yuccainfo-icon!

vr, 31/03/2006 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Yuccainfo-icon staat onder een raam, op de grond. De plant krijgt geen volle zonlicht volgens mij, want het raam staat niet op het zuiden. De plant staat nu zo goed als droog (niet helemaal). Ik geef de plant water als de grond helemaal droog is. Ik geef nog niet meer water omdat het 'zomerseizoen' nog niet echt begonnen is. De bruine bladeren krijgt de plant langzaam, als sinds dat ik hem gekocht heb.

vr, 31/03/2006 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me alsof u een slecht gewortelde Yuccainfo-icon hebt gekocht, omdat het al meteen na de aankoop begon. Helaas zijn er nog te vaak planten in de handel die te snel na import, zonder goed door te wortelen in de handel verschijnen. Uw verzorging is dan wel goed, maar de plant kan het water niet opnemen. Misschien de plant eens uit de pot halen om de kluit te bekijken? Dan wordt duidelijk of de plant goed geworteld is.

Onderwerp gesloten