Zoete aardappel (Ipomoea batatas)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/04/2012 - 22:00
Herculaas

Zoete aardappel (Ipomoea batatas)

Bij een onlangs overleden vriend in de keuken lag een zoete aardappel die een klein beetje was uitgelopen. Naar verluidt lag het ding er al een jaar en vond hij het wel grappig dat er een paar blaadjes aan waren gekomen.

Bij wijze van aandenken heb ik de aardappel gekregen om op te kweken. Ik heb hem een maand geleden in een glas water gezet en hij is als een dolle uitgelopen (zie afbeelding). De langste stengel is nu 25 cm.

Ik denk dat het onderhand tijd wordt hem in de aarde te zetten, maar is dat verstandig of kan ik hem beter in het water laten staan? En als ik hem wel in de aarde zet: in het begin goed nat houden of juist niet?

En wie weet iets over de verdere verzorging? Ik kan alleen informatie vinden over het laten wortelen op water, maar verder niets over licht- en waterbehoefte als hij in de aarde staat. Hij staat nu op een lichte plaats in de vensterbank met de hele middag en avond zon. Tot nu toe lijkt hem dat wel te bevallen.

Zoete aardappel (Ipomoea batatas)
ma, 02/04/2012 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou de knol toch in aarde planten. De eerste dagen redelijk vochtig houden en uit de zon, tot er hergroei is. Na half mei, mag de plant naar buiten, maar wel voorzichtig laten wennen aan de zon.

di, 03/04/2012 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor het snelle antwoord!

Ik heb hem in de aarde gezet, we zullen zien wat ervan komt. Ik hoop dat hij gaat bloeien, er komen mooie bloemen aan.

di, 03/04/2012 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas, deze Ipomoea bloeit niet of nauwelijks.

di, 03/04/2012 - 09:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hè, da's nou jammer, het zag er op de foto's zo leuk uit, een mooie witpaarse winde.

Ik lees elders op internet dingen als superfosfaat erbij mikken, kortedagbehandeling enz., maar daar ga ik allemaal niet aan beginnen. Dan maar geen bloemen, ik vind hem zo ook mooi.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag