Bomen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/06/2006 - 12:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bomen

In januari zijn we verhuisd en heb ik een jonge kastanje meegenomen uit de vorige tuin. Een maand van te voren al in een pot gezet. Nu in het voorjaar is de kastanje mooi in blad gekomen, maar hij staat nog in die pot en ik vraag me af: zal ik hem daarin laten staan tot de herfst of toch zo snel mogelijk herplanten. In de pot staat hij vaak droog natuurlijk en al te lang mag dat niet duren denk ik. Ik geef wel regelmatig extra water.

vr, 23/06/2006 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als hij nu in een pot staat is er NIETS dat je belet hem in volle grond te planten. Ik zou zeggen ASAP in volle grond zetten, tracht de kluit wel aan de plant te houden en voldoende water geven

sugar

zo, 25/06/2006 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reactie. Ik heb vandaag de kastanje in de grond gezet, ik zal hem regelmatig water geven.
Weet iemand trouwens hoe lang het duurt voor een kastanje van die "kaarsen" gaat geven ? De kastanje is nu, vanaf kiem gerekend, 7 jaar.

zo, 25/06/2006 - 19:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik hoop wel dat U een zeer grote tuin heeft. Weet U hoe groot een kastanje kan worden?

Gegroet, de tuinprins

zo, 25/06/2006 - 22:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Tuinprins,
Ik heb wel een grote tuin, ongeveer 1000m2, minus ons huis, maar de kastanje staat nu in de voortuin, dit gekozen omdat er in de rest van de straat ook enkele kastanjes (al wat ouder) in de voortuinen staan. Dat maakte deze straat voor ons zo charmant en mede daarom zijn we hier gaan wonen. Maar ik had deze kastanje nu eenmaal, door mijn moeder als sprietje gegeven en ach, dat de kastanje te groot wordt zal ik misschien niet eens meer mee maken. Mijn achtertuin is nu nog te vol met 27 andere bomen, daar kon ik hem nu niet tussen plaatsen. Dat is een stukje oud gemeentegroen, met bomen van 20-25 jr en zeer grote struiken.
Misschien valt het mee met de groei, hij is nu 7 jr, maar komt nog amper boven de heg uit.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag