bomen planten te vochtige grond

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 26/10/2005 - 14:09
bettina

bomen planten te vochtige grond

Wij hebben 4 lei platanen gepland, zoals geadviseerd, in een ruim gat gevuld met water en vervolgens verse aarde en grondmest toegevoegd. Nu is het probleem dat bij twee bomen het water niet goed wegloopt. De bomen zijn zaterdag geplant en bij de twee bomen komt het water omhoog wanneer je de aarde aandrukt. De grond is destijds opgehoogd. Heeft iemand een idee wat ik hier tegen kan doen.

wo, 26/10/2005 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien is het zinnig om op de rand van het gegraven gat (dus nog net in de losse grond) een gat te boren met een grondboor. ZO kan het water hopelijk toch nog wel lopen.
Bij het poten van bomen is het absoluut niet noodzakelijk om het gat met water te vullen.

wo, 26/10/2005 - 19:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat een verkeerd advies zeg,toch niet van de kweker van de bomen hoop ik.nooit water in het gat doen maar altijd na het planten water geven.de bomen waarbij het water niet vegloopt zou ik weer uitgraven,de bodem dieper uitgraven en kijken waarom het water daar niet wegloopt(harde laag?) en als alles in orde is weer opnieuw planten.stagnerend water is funest voor de bomen en je wil ze vast niet verliezen.

wo, 26/10/2005 - 22:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een boom of struik in een gat vol met water zet spoelt de aarde van de wortels af en deze komen op een kluitje te zitten waardoor de boom of struik het extra moeilijk krijgt.

za, 29/10/2005 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is er wat misgegaan met de volgorde bij het planten.
1. ruim plantgat graven met nieuwe compost /mest erbij.
2. boomplanten (net zo diep als hij bij de kweker stond)
3. gat vullen met grond en goed aandrukken
4. ruim water geven

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag