bruine beestjes (schaal insecten)?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/06/2012 - 18:54
Jan Kalebas

bruine beestjes (schaal insecten)?

Beste mensen, ik heb mij hier geregistreerd omdat ik denk dat hier mensen met kennis van zaken zitten. Ik heb een boompje van ongeveer 1.5 meter hoog in een pot op mijn balkon staan, volgens mij is het een soort buxusinfo-icon... sinds enige tijd zitten er kleine bruine beestjes op. Ik weet niet precies wat het zijn, ik heb me rot gegoogled. Ik dacht eerst een soort luizen maar ze zijn heel erg plat en sowieso dan de kleinste luizen die ik ooit heb gezien. Ze zijn bruin van kleur en na verloop van tijd groeit er een soort spinsel uit waarin ze hun eieren leggen. Zie foto voor een close up. De bruine spots zijn de beestjes zelf en de witte streepjes zijn de spinsels met eitjes erin die uit hun lijf groeien. Ze kunnen niet vliegen.
Ik heb afgelopen woensdag Spruzit-R gehaald bij de intratuin en flink gespoten maar tot nu toe niet het beoogde resultaat. Kunnen het schaal insecten zijn? De boom zit er vol mee, boven en onder het blad en op stengels en ook op de stam. De beestjes zitten alleen op de boom zelf en niet op de planten in de bloembakken die er vlak naast staan. Ik ben benieuwd of jullie weten wat het is.

bruine beestjes (schaal insecten)?
vr, 29/06/2012 - 18:57
KRISTOFD

wolluis of schildluis

vr, 29/06/2012 - 18:58
Jan Kalebas

Zo ziet t er onder de microscoop uit, onderstaande foto is genomen toen ze nog op het blad zaten.

bruine beestjes (schaal insecten)?
vr, 29/06/2012 - 18:59
Jan Kalebas

En nog eentje, deze keer in water:

bruine beestjes (schaal insecten)?
vr, 29/06/2012 - 19:02
KRISTOFD

schildluis

vr, 29/06/2012 - 19:03
Jan Kalebas

@Kristofd
Bedankt voor de snelle reactie :-) Schildluis zou inderdaad heel goed kunnen. Ik had gegoogled op picta's en kwam wat afbeeldingen van 'scale insects' tegen en dat heb ik denk ik verkeerd vertaald... ns kijken hoe ik die beestjes het snels

Onderwerp gesloten