Buxus versus Ilex crenata

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/03/2011 - 22:01
Dafke21

Buxus versus Ilex crenata

Hallo,

Wat als je Ilexinfo-icon crenata staan hebt in je tuin en je denkt dat het buxusinfo-icon is!?
Ha! Want da verschil zie je niet zo gemakkelijk hé! Of ben ik nu zo verkeerd?

Maar mijn vraag is eigenlijk: Wat als je Ilex nu alle verzorging geeft zoals je die aan buxus zou geven? Buxusvoeding, kalk, ...

Dank voor de reacties
David

ma, 07/03/2011 - 22:38
RdB

Dan ben je vooral een dief van je eigen portemonnee. Zoiets als speciale Buxusvoeding bastaat niet en kalk heeft alleen zin op zure grond. M.a.w. er wordt veel geld gevraagd voor zinloze smeerseltjes. En die Ilexinfo-icon eet gewoon mee.

Ruud

ma, 07/03/2011 - 22:42
peterplant

Dan zal je Ilexinfo-icon crenata prima groeien. Kalk is trouwens alleen nodig als je grond hebt die te weinig kalk bevat. Er zijn hordes mensen die op kalkrijke kleigrond tuinieren en elk jaar trouw kalk geven. Dat is net zoiets als water naar de zee dragen.

De Ilex crenata wordt op dit moment als alternatief bedacht voor de Buxusinfo-icon omdat de Buxus, vooral afgelopen nat jaar aangetast is door een aantal schimmels die min of meer dodelijk zouden kunnen zijn. Er zijn middeltjes tegen, maar die mogen in Nederland niet verkocht en gebruikt worden door de particulier. In België is het geen probleem.

Het verschil tussen Buxus en Ilex crenata is op het eerste gezicht moeilijk te zien, maar als je de planten naast elkaar houdt, zijn er toch wel een aantal duidelijke verschillen te vinden.

di, 08/03/2011 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het verschil: Buxusinfo-icon heeft overstaande bladstand; Ilexinfo-icon crenata heeft verspreide bladstand.

Onderwerp gesloten