cornus kousa

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/08/2007 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

cornus kousa

Sinds 2 jaar hebben we een cornusinfo-icon kousa in de tuin staan. Vorig jaar (1e zomer) stond de plant er wat zielig bij (bruine, slappe bladeren). Deze 2e zomer is dit nog steeds het geval. De cornus alba die er naast staat doet het prima. Hij staat in de volle zon.
Ook bloemen heb ik nog niet gezien maar daar is deze plant misschien nog te jong voor.

Heeft iemand enig idee hoe het komt dat het zo'n zorgenkindje blijft en wat ik hier aan kan doen.

zo, 19/08/2007 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is, denk ik, een trage starter, bij mij duurde het ruim 3 jaar voor er leven in kwam.

Ruud

ma, 20/08/2007 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

een cornusinfo-icon kousa heeft altijd wat afhangend blad,ziet er wat triest uit in mijn ogen en cornus alba heeft inderdaad opstaande bladeren.heel gewoon dus.bloei komt wel,volgend jaar.

vr, 24/08/2007 - 22:57
tuinprins

Cornusinfo-icon kousa en Cornus alba zijn planten die men totaal niet met elkaar kan vergelijken. Cornus alba doet het bijna altijd en overal en is niet al te kieskeurig wat de grond betreft.
Cornus kousa is een ander verhaal. Deze boom/struik verlangt humusrijke, vochtige maar goed doorlatende grond. De grond mag in de zomer niet uitdrogen terwijl in de winter de grond niet al te nat moet blijven.
Soms slaat een Cornus kousa matig aan. Dit kan komen door een slecht wortelgestel, slechte kwaliteit van de grond (bijv. arme zandgrond) of dat de plant te veel stress heeft. Bij dit laatste denk ik aan de mogelijke omstandigheid dat de grond in de zomer te droog wordt.
Ik zou volgend voorjaar een laagje compost of potgrond rond de plant aanbrengen waarbij U er voor zorgt dat er geen compost c.q. potgrond tegen de stam komt. Tevens zou ik de plant wat organische mest geven; GEEN KUNSTmest! In droge periodes de Cornus extra water geven.
Doet de plant het over 2 jaar nog niet goed dan zou ik hem er uit gooien en er wat anders neerzetten.

Gegroet, de tuinprins

do, 30/08/2007 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je.
Ik zal hem (of haar) in het voorjaar eens flink verwennen met compost en organisch mest. Nu ik het antwoord lees zou het inderdaad de 'schrale' grond kunnen zijn.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag