extreme bladuitval bij sierhulst

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/05/2010 - 19:59
mrijnbeek

extreme bladuitval bij sierhulst

Aan alle forum lezers,

Ik stel deze vraag op het forum omdat ik mij geen raad weet en niet wat is.
Wij hebben afgelopen februari/maart een sierhulst van een andere tuin in onze tuin overgezet. Tot voorkort deed hij het heel goed en groeide hij als kool.
echter zagen wij vandaag dat hij ineens al zijn balderen verliest.
is dit normaal? wat zou het kunnen zijn? zou het een ziekte zijn?
of wisselt hij gewoon van bladeren?
wat kunnen we er tegen doen?

di, 04/05/2010 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hulst wisselt z'n oude blad vaak in het voorjaar. De verplanting zal het proces hebben versneld.

di, 04/05/2010 - 21:34
WiPe

Probleem bij het verplanten van hulst is dat je dat moet doen terwijl de boom volop in blad staat. De plant is immers groenblijvend; dat betekent dat hij onmiddellijk na het verplanten al water gaat verdampen. dat is niet echt interessant op het moment dat je een flink deel van de wortels kwijt bent. Nu moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat hulst een hard blad heeft, dat weinig water verdampt, maar dan nog kan de boom door het verplanten in de problemen geraken.
Bovendien kunnen planten die te diep geplant zijn, last krijgen van zuurstoftekort aan de wortels. Daardoor kunnen ze allerhande problemen krijgen tot doodgaan toe.

Gelukkig is hulst vrij sterk en kan de plant wel wat hebben. Zorg dat de plant voldoende water krijgt zonder echt nat te staan. Controleer ook de plantdiepte. Als de plant dieper staat dan oorspronkelijk kun je best een deel van de grond boven de wortels weghalen of een drainagebuis rond de wortels inwerken die je aan een van (of alle twee) de uiteinden laat bovensteken zodat er meer zuurstof bij de wortels kan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag