Gaat deze beuk dood?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/05/2007 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gaat deze beuk dood?

Hallo,

Ik heb een vraagje. Wij hebben anderhalf jaar geleden een huis gekocht en in de tuin staat een grote oude beuk (jaar of 60 oud) hij was omringd met heel veel andere bomen die we hebben gekapt. De beuk werd op advies van een hovenier, ingepakt om verbranding te voorkomen. Verleden jaar zomer heeft hij maar heel korte tijd blad gehad, hij verloor ze achter elkaar en we dachten dat hij dood zou gaan. Nu heeft hij overal knoppen en sommige zijn al uitgekomen, maar er komt maar een heel klein blad uit. Beetje bruinachtig, dor uitziend. Ook staat de boom nog niet in volle bloei terwijl andere beuken in onze omgeving dat wel doen. Zou deze beuk dood aan het gaan zijn? Zo niet, wat we natuurlijk hopen, wat kan het dan zijn?

alvast bedankt!

mvg
Claire

wo, 09/05/2007 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Idd, hij gaat dood.

Spijtig, maar het is niet anders, eenmaal verbrand zal de boom wel nog een paar keer proberen blad aan te maken, tevergeefs.

Beuken die volledig omringd zijn door andere bomen en plots vrij te komen staan, zijn ten dode opgeschreven, doordat hun schors plots in de zon komt te staan. Een vrijstaande beuk maakt in zijn jeugd genoeg zijtakken aan om de schors van de stam soveel mogelijk te beschaduwen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag