Gaat deze beuk dood?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/05/2007 - 22:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gaat deze beuk dood?

Hallo,

Ik heb een vraagje. Wij hebben anderhalf jaar geleden een huis gekocht en in de tuin staat een grote oude beuk (jaar of 60 oud) hij was omringd met heel veel andere bomen die we hebben gekapt. De beuk werd op advies van een hovenier, ingepakt om verbranding te voorkomen. Verleden jaar zomer heeft hij maar heel korte tijd blad gehad, hij verloor ze achter elkaar en we dachten dat hij dood zou gaan. Nu heeft hij overal knoppen en sommige zijn al uitgekomen, maar er komt maar een heel klein blad uit. Beetje bruinachtig, dor uitziend. Ook staat de boom nog niet in volle bloei terwijl andere beuken in onze omgeving dat wel doen. Zou deze beuk dood aan het gaan zijn? Zo niet, wat we natuurlijk hopen, wat kan het dan zijn?

alvast bedankt!

mvg
Claire

wo, 09/05/2007 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat inpakken is heel goed geweest, want beuken kunnen niet tegen zoninstraling op de stam. Hopelijk zit de stam nog steeds ingepakt.
Wat de oorzaak nu is, is moeilijk te zeggen. De afgelopen droge weken, zouden een oorzaak kunnen zijn.

wo, 09/05/2007 - 23:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ken de situatie niet, maar veel hoveniers denken dat het voorkomen van zonnebrand alleen door "inpakken"kan. (is trouwens een heel karwei z'n omvanrijke boom helemaal inpakken)
Maar een jute is geen wondermiddel. je kan beter de omringende bomen laten staan of in fases verweideren. Een beuk is zeer gevoelig op veranderingen in de omgeving.
Het verweideren van de omringende bomen brengt veel gevolgen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de windval, of de grondstructuur, de grond zal sneller afdrogen en nat worden.
Ik denk dat dit het begin van het einde is van de beuk.

M.v.g.
Martin Vlot Boom- en Groenverzorging
www.bomenonderhoud.nl

do, 10/05/2007 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een beuk houdt helemaal niet van een plotse verandering in de grondwaterstand. Bij dergelijke gebeurtenissen sterft de beuk dan ook ! Is er grondbemaling geweest voor de nieuwbouw? Zoja, dan lijkt dit me de oorzaak van het wegkwijnen.

mvg

Tom

do, 10/05/2007 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Foutje! Ik dacht gelezen te hebben dat jullie een nieuw huis gebouwd hadden (ivm grondbemaling), excuses voor deze vergissing.

mvg

Tom

do, 10/05/2007 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is inderdaad geen nieuwbouwhuis. Wel hebben ze de sloten rondom onze tuin gebaggerd en die bagger uitgeveegd over een groot gedeelte van de tuin. Weliswaar op een paar meter afstand van de buik, maar misschien dat dit effect heeft?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag