Gras tussen buxus: hoe verwijderen??

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/04/2009 - 16:47
Danoon83

Gras tussen buxus: hoe verwijderen??

In onze voortuin staan enkele rijen buxusinfo-icon-jes van ongeveer 20cm hoog. Gewoon van de lage hegjes. Helaas had de tuin bij aankoop achterstallig onderhoud waardoor met name gras kans heeft gezien tussen de buxus te gaan groeien (de ene zijde van de buxus is grond en de andere kant is grind met wortelzeil.

Nu willen wij graag van het gras af. Nu meen ik te herhinneren dat buxus niet veel kan hebben, het gras kapot spuiten resulteert dan, ben ik bang, in verlies van de buxus. Daarom waren wij begonnen met de fysieke strijd met het gras: steeds maar weer tussen de buxus uit trekken zodat het zich op een gegeven moment over de kop groeit. Maar ook dit werkt niet en als het al werkt dan heeft het gras toch echt een sterkere wilskracht dan ik heb. Daarom: wie heeft een goede tip om het gras tussen de buxus-jes uit te krijgen.

Ter illustratie een foto van de tuin zoals we hem 'kochten'

Gras tussen buxus: hoe verwijderen??
ma, 06/04/2009 - 17:12
Hendrik Jan

Het gras zal toch echt fysiek moeten worden verwijderd.
Je zal ook veel oppervlakkige wortels van de buxussen tegenkomen, dus die komen dan ook direkt in aanraking met het bestrijdingsmiddel.

di, 07/04/2009 - 00:53
bomensnoeier

rigoureus zijn de buxes rooien met zo groot mogelijke kluit ff opkuilen dan gras doodspuiten en dan omspitten dan buxes weer terug zetten en dan gewoon elke week ff de schoffel erdoor

di, 07/04/2009 - 08:43
Hendrik Jan

Ik begreep dat er nu nog wat gras tussen de buxussen groeide (de foto is zoals het was?), schoffelen tussen/in een buxushaagje is volgens mij niet mogelijk.

do, 09/04/2009 - 00:48
Danoon83

de foto is inderdaad zoals het was bijna 1 jaar geleden. Wij hebben toen rigoreus alles onder handen genomen. Alleen het gras tussen de buxusinfo-icon is erg moeilijk te verwijderen. Ik krijg het er met wortel en al niet uit. Vrees dat de wortelen tussen die van de buxusjes zitten. Dus ik trek het gras gewoon over, in de hoop dat het zich kapot groeit.

Het scheve is natuurlijk dat de buxus verzorgt wordt, waar het gras ook weer weelderig van groeit :-(

Onderwerp gesloten