Haag + Leilinden naast border, welke planten ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/02/2007 - 14:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haag + Leilinden naast border, welke planten ?

Hoi, Ik ben nieuw hier op dit forum. De tuin is mijn grootste hobby. Ik had een vraag. We hebben aan één kant van onze tuin een afscheiding d.m.v. een beukenhaag gecombineerd met leilinden. Een schitterende combinatie. Maar...Daarnaast ligt een border. De border ligt in de volle zon. De haag + leilinden nemen veel vocht tot zich, met als gevolg dat mijn planten in de border doodgaan. Welke vaste planten en één of tweejarige planten kunnen wel tegen zulke sterke buren (bladverliezend en bladhoudend, bloeiend) en kunnen ook tegen de zon? De wortels lopen nl. door de border heen. Nog meer ideeen en suggesties om de border aantrekkelijk en leuk te maken zijn welkom. Het is een stuk van ongeveer 15 meter lengte en ongeveer 1 meter breed.

gr.Natasja

wo, 21/02/2007 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is dit een te moeilijke vraag. De reacties zijn nogal ....weinig! Wie helpt mij?

Natasja.

ma, 26/02/2007 - 22:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

een 'border' van 1m breed is niet bepaald een border te noemen. Graag had ik de vraag wat specifieker gezien. Er zijn namelijk onmenselijk vele vaste planten en kleine heestertjes...

za, 17/03/2007 - 22:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou ja, of het nou een border is of niet, het is in ieder geval een strookje grond van een meter breed en 15 meter lang. Hier zou ik graag planten in willen die tegen leilinden en haag opgewassen zijn, en dus niet doodgaan omdat ze vocht te weinig krijgen met zulke buren. Deze leilinden en haag grenzen aan dit stukje grond. Daarnaast lig het ook nog in de volle zon. Graag zou ik wat bloeiende planten en wat winter groenblijvende planten. Er staan her en der wel bolletjes en deze blijven het uitstekend doen. Ik weet niet hoe ik mijn vraag nog duidelijker moet stellen. Als ik wat opties krijg ben ik daar al heel blij mee.

Gr. Natasja

za, 28/07/2007 - 14:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi, Ik zie dat dit bericht al van het voorjaar wacht op reactie. Ik heb een gelijkaardig probleem gehad en heb het deels opgelost door schors te gebruiken en deels bodembedekkers te plaatsen.
Ik hoop dat dit eventueel helpt voor volgend jaar
FS

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag