hoge bomen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 01/05/2006 - 17:30
knolleke

hoge bomen

hallo,
'k Weet niet of ik hier het juiste forum heb, maar ik heb een probleem ivm de sparren die onze buur geplant heeft. Wij hebben maar een klein tuintje (ongeveer 20m²) en langs de westkant staat een hoge muur (3m denk ik) Die muur neemt toch al een groot deel van ons zonlicht weg, en nu heeft die buurman een paar jaar terug blijkbaar sparren geplant die nu zo'n meter boven die muur uitkomen. Nu hebben we dus nog minder zonlicht, vooral dan het aangename avondzonnetje. Door de huizen hebben wij zowiezo al weinig zon. Bijkomend probleem, vorige zomer vond hij het ook nodig om bij droog weer zijn sparren te besproeien met zijn tuinslang. Zitten wij daar gezellig op het terras met een boek, of te eten, en dan ineens een douche over onze spullen! Dit kan toch niet! Toen ik hem daarover aansprak kreeg ik enkel het botte antwoord "ik moet mijn bomen water geven!" Bij verdere pogingen kreeg ik de deur op mijn neus. Het is een bullebak en ik durf hem verder niet meer aanspreken over de hoogte van die sparren. Is dit toegestaan, dat je je buren het zonlicht ontneemt door zulke bomen te planten op plaatsen met kleine achtertuintjes?
Wie kan mij raad geven? Want de zomer komt eraan en ik zal nooit rustig kunnen zitten, ten eerste zonder het risico nat te worden en dan ook nog eens met weinig of geen avondzon, want wie weet hoeveel hoger ze nog worden.
Bedankt alvast,
Groeten

ma, 01/05/2006 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tja, ik weet niet of u al eens de boom van uw kant water hebt gegeven, terwijl de buurman bezig was...........Maar alle gekheid op een stokje: als de boom binnen 50 cm van uw erfscheiding staat, kunt u hem laten rooien wegens overlast. Dat geeft natuurlijk een hoop ellende met de buurman, maar ik zie weinig andere mogelijkheden. Informeer eens bij de gemeente naar de regels hierover! Succes, en sterkte!

ma, 29/05/2006 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi anoniem, ik leef erg met je mee , wij hebben hier een zelfde probleem alleen hebben onze buren 2 bomen die meer dan 8 meter hoog zijn en tegen elkaar aangegroeid zijn. De gemeente hier (Zaanstad) doet er geen ene moer aan en liet ons een dure folder bestellen waar je vervolgens ook niets mee kan. Want als bomen er langer als 20 jaar staan kun je dus niks.....ook al staan ze op minder dan 1.50 van de erfgrens maar wij wonen hier pas 4 jaar en toen waren de bomen redelijk gesnoeid.
Nu hebben wij tegen de zin van de buren in onlangs een aanbouw aan ons huis geplaatst, de mondelinge afspraak dat hij dit jaar eindelijk de bomen zou laten snoeien komt hij nu niet meer na.
Ik vraag me af wat voor straf ik zou krijgen als ik er een keer snachts met een kettingzaag op af zou gaan. Zou me in ieder geval een zonnige tuin en geen groen terras meer opleveren....zucht..........Ilse

za, 17/02/2007 - 17:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook al staan de bomen er al zo lang, het kan toch onrechtmatige hinder veroorzaken in de zin van art. 5:37. Daarbij gaat het om het ontnemen van zonlicht. Van belang is de ernst en duur van de hinder. Als in de tuin geen redelijke hoeveelheid zonlicht meer kan komen, kan dat onrechtmatig zijn. Op grond daarvan kunt u de buren dwingen de bomen terug te snoeien of te verwijderen. Hiervoor is dan wel een rechterlijke uitspraak nodig (kantonrechter).

zo, 26/08/2007 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij zitten in het zelfde probleem gedurende 15 jaar nooit geen probleem gehad met onze buren. nu de nieuwe eigenaars het huis gekocht hebben .gedurende 4 maanden van 7 uur tot 22 uur 7 op 7 werken uitgevoert wij hebben nooit iets gezegt omdat we ook graag hadden in de tijd als wij dit huis kochten zo snel mogelijk in ons huisje te zitten nu onlangs op een zondag reden we ons gras af 5 min lang omdat we een klein tuintje hebben.begon de buur van zijn oren te maken schreeuwen dat hij deed en ons uitgemaakt voor alles en nog wat.hij wou zijn rust van een op het ander zeiden we tegen hem zorg dan dat u bomen gesnoeit zijn die 15 meter hoog staan.dan daarna onze papegaai begon te fluiten dan heeft meneer de politie gebeld ik zou moeten het hok van mijn papegaai afschermen met een doek . dit is echt dierenmishandeling.maar zijn hond mag wel voor mijn voordeur zijn behoeften doen .ik raapte het altijd op zonder iets te zeggen.nu zal ik ook actie voeren

Onderwerp gesloten