ik zoek mooie boom voor kleine tuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/10/2009 - 10:44
jjt

ik zoek mooie boom voor kleine tuin

Ik mag eindelijk voor het eerst van mijn leven een boom uitzoeken voor mijn tuin! We zijn namelijk net verhuisd en in deze kleine tuin (9 x 12) past precies 1 boom. Ik heb nogal wat eisen en dat maakt het lastig om de perfecte boom te vinden dus misschien kan iemand mij helpen: 1. niet te groot en breed (max. 5 meter) 2. mooie herfstkleur 3. mooie bloei in voorjaar en zomer en liefst ook lange bloei (2 weken echt te kort!) 4. hij komt bij een terras dus je moet eronder kunnen zitten 5. open kruin, hij mag niet te veel schaduw werpen 6. Natuurlijke boom, vormbomen zijn aan mij niet besteed. Ik heb zelf al wat ideetjes, maar daar ook wat vragen bij: koelreuteriainfo-icon paniculata (maar eigenlijk houd ik niet zo van gele bloemkleur), cornusinfo-icon kousa (maar hoe is de schaduw en kun je eronder zitten?), prunusinfo-icon subbhirtella autumnalis (zelfde vragen als bij cornus, en zijn er ook voorjaarsbloeiende soorten die in aanmerking komen?) Last but not least: we zitten hier op klei en hij krijgt een zonnig plekje. Ben benieuwd naar jullie reacties! groet Jeska

za, 24/10/2009 - 11:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prunusinfo-icon subbhirtella 'Autumnalis Rosea' is aan te bevelen, door z'n lange bloeitijd (van december tot diep in het voorjaar), z'n open kruin en z'n fraaie kleur.

za, 24/10/2009 - 12:48
Bruine kikker

Ik heb een meidoorn in mijn kleine tuin. Helemaal perfect. De bloeitijd is 3 tot 4 weken en hij werpt niet veel schaduw. In het najaar komen er besjes aan. Heeft nauwelijks onderhoud nodig en wordt niet hoger dan een meter of vijf.

za, 24/10/2009 - 19:53
Morty

Misschien kunt u aan een Amelanchierinfo-icon lamarckii op een stam komen?
Doodgewone plant, maar wel erg mooi, en deze heeft ook het hele jaar wat te bieden. U moet er wel van houden ;)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag