Japanse esdoorn dood?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/10/2012 - 16:38
scarfie

Japanse esdoorn dood?

Hallo, wij hadden in onze achtertuin een japanse esdoorn (struik) staan van zo'n 6 à 8 jaar oud. Hij was zo'n 2,5 m hoog. Door het wegnemen van de garage waar hij dicht tegen stond is hij door de kraanman uit de grond gerukt. Een klein deel van de wortel was beschadigd. Ik heb hem onmiddellijk opnieuw geplant en water geven maar alle blaadjes zijn nu dor en dus dood.
Mijn vraag is of het de moeite loont om hem deze winter te laten staan of is dit boompje niet meer te redden?
Bedankt voor jullie info, mvg, jürgen

Japanse esdoorn dood?
wo, 03/10/2012 - 18:26
birdwatcher

citaat:Een klein deel van de wortel was beschadigd

als je een struik uit de grond rukt heb je altijd veel wortelschade,vandaar het verdorde blad,hopen dat ze volgend jaar weer uitloopt

do, 04/10/2012 - 02:49
Draco

Het lijkt erop dat de boom is verdroogd en de wortels langer bloot hebben gestaan. De blaadjes kan de boom onderhand wel missen en als de kluit nog grotendeels intakt is, is herstel in het voorjaar zeker niet uit te sluiten.
Reken op een terugslag met verminderde groei en bladzetting. Een Acerinfo-icon kan veel hebben, Ik hebt 20 jaar oude exemplaren met succes verplant. Herstel van de vitaliteit kan meerdere vergen.
@ Birdwatcher- mee eens: o.a. Beschadiging van de haarwortels; deze dienen voor voedsel en vochtopname en sterven af met het herfstblad.

Onderwerp gesloten