Japanse sierkers

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/11/2022 - 23:22
Deejay (anoniem geplaatst)

Japanse sierkers

Beste Groen info,

ik heb een vraag over een japanse sierkers die in de tuin van ons nieuwe huis staat. Deze boom staat er waarschijnlijk al 50 jaar. Helaas heeft de stam van deze boom grote schade ( volgens iemand is dit gekomen door water. Verkeerd afgeknipte tak, waardoor er een “ zwembadje” is gecreëerd en zo de stam waarschijnlijk is gaan rotten). De boom is nog prachtig, maar de stam is echt gehavend. Stam begint op de plek al zelfs te verpulveren.

vraag nu is: zouden wij deze boom nog kunnen behouden/redden, of is dit een verloren zaak en moet deze worden verwijderd?

Graag hoor ik van jullie, wat jullie idee hierover is.

alvast dank

mvg, Deejay

wo, 16/11/2022 - 16:00
peterplant

De boom zal het zelf moeten oplossen. Alles wat je er doet, met het idee dat je er goed aan doet, schaadt de boom.

Dus niet zagen, snijden, plakken of smeren. Als de schade te groot is door het een of ander, redt de boom het niet. Daar kun je helaas weinig aan veranderen. 

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag