lavendel en rhododendron

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/04/2008 - 11:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

lavendel en rhododendron

In onze tuin staan de planten er al door de vorige eigenaar. Nu staat er onder een bamboe enkele rohodendrons, die na vergelijking met andere in de tuin het helemaal niet goed doen.
Ik zou deze graag verplanten, zodat ze beter kunnen groeien.
Op deze vrijgekomen plaats zou ik dan mijn lavendel verplanten (komt meer zon, maar is droger als zijn huidige plaats).
Wanneer doe ik dit het best, rhododendroninfo-icon gaat nu bijna bloeien en lavendel pas in de zomer. Een jaarte bloei kwijt is geen probleem.

groeten stief

vr, 04/04/2008 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoel je precies met onder een bamboe ? Een Lavendel heeft vrij veel zon nodig, meer nog dan een Rhododendroninfo-icon.

Verplanten Rhododendron: nu of in de herfst, zo groot mogelijke kluit meenemen, plant terugsnoeien of minimaal de bloemen of bloemknoppen verwijderen (laat hem z'n kracht gebruiken voor de wortels en niet voor de bloei. Lavendel: best aan te planten in het voorjaar.

vr, 04/04/2008 - 14:15
Willem V

Wat bedoel je met slecht doen?

Als de rhodo's symptomen vertonen van Phytophthora ramorum , kan je ze het beste vernietigen voor de rest ook aangetast raakt.

za, 05/04/2008 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Rhododendroninfo-icon is niet ziek, heeft vorig jaar wel bloei gehad. Maar zijn maar enkele takken met van boven bladeren aan. De bamboe hangt over de Rhododendron.
Achteraan in de tuin staan nog enkele Rhododendrons, die zijn wel goed gegroeid, ook om dat ze plaats genoeg hebben. Daar zou ik ze bij planten (een zilverspar uitgedaan).

zo, 06/04/2008 - 11:51
Willem V

Lijk mij niet al te best voor een groenblijver

Onderwerp gesloten