plataan

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/07/2005 - 23:26
agaudi

plataan

Onze buren hebben in hun tuin platanen geplant. Het zijn al flinke bomen met een hoogt van 6 meter. De top is eruit en ze zijn flink teruggesnoeid.

Ik heb gelezen dat platanen heel grote bomen kunnen worden (35m) en maak ik me zorgen dat deze bomen onze woning en tuin in de schaduw zullen zetten en we overlast gaan krijgen van de bladeren en de wortelgroei. Temeer omdat 4 van de bomen op minder dan 2 meter van de erfgrens staan.

Mijn vragen: wat is de verwachte groei van deze bomen en is mijn zorg terecht? wat kan eraan gedaan worden om overlast te beperken?

ma, 11/07/2005 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Platanen worden grote bomen als je ze hun gang laat gaan. Zemogen in ieder geval niet op minder dan 2 meter van de erfgrens worden aangeplant.

Misschien eerst een praten met de buren om te horen wat zij van plan zijn en kenbaar maken wat jullie daarvan vinden. Bij de gemeente even navragen hoe sterk jullie juridisch staan en dan maar zien dat jullie er gezamenlijk uit komen.

wo, 13/07/2005 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

In mijn loofbomenboek is een plataan afgebeeld van 26 m hoog en de diameter van de boomkruin is zeker 20 meter. het zijn echte park en laanbomen, die 30 tot 40 meter hoog kunnen worden. In theorie zijn deze prachtige bomen voor een niet al te grote tuin ongeschikt en ik betwijfel of de gemeente hiermee accoord gaat. Het is een vraag waard. Een afstand van twee meter van de erfgrens is voor zulke bomen dan ook belachelijk.
Dat ze nu ver teruggesnoeid zijn zal verband houden met het vervoer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag