Probleem met Cornus Mas en Cornus Kousa

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/10/2005 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probleem met Cornus Mas en Cornus Kousa

Hallo,

Onze tuin is nu twee jaar oud en alles groeit eigenlijk wel heel goed. Behalve twee achterblijvertjes, namelijk een Cornusinfo-icon Mas (boomvorm) en een Cornus Kousa die het heel moeilijk hebben en er maar triestig uit zien. In die twee jaar zijn ze nog niet gegroeid en de blaadjes zijn wat opgekruld en verdroogd. Bloeien hebben ze ook nog niet gedaan.

Wij hebben heel zware kleigrond, van het type "cement" , dus misschien is dat niet de ideale bodem voor deze planten.

Iemand tips zodat ze zich wat beter voelen ?

Mvg,
Frank

ma, 10/10/2005 - 21:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hetzelfde bij de Cornusinfo-icon gehad maar nadat ik beregening in de tuin had aangelegd begon de plant te groeien en overdadig te bloeien. Hij was wit van de bloemen. Deze soorten kunnen erg moeilijk tegen droogte.

ma, 24/10/2005 - 14:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb een cornusinfo-icon florida,ook al zo`n mooie boom.
helaas ook bij mij droge bladpunten en geringe bloei(en groei).
ik tuinier op duinzand(wel verbeterd maar toch).ook heeft mijn boompje last van schildluis.ik denk zelf dat vochttekort inderdaad het probleem is.ik zal hem volgend seizoen maar eens verwennen met extra water en hoop dan dat hij er beter uit ziet.
loes

di, 15/11/2005 - 11:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk is de kleigrond de 'boosdoener'. Nadat bij mij een dogwood (Cornusinfo-icon Florida) doodgegaan is, heb ik bij Esveld een Cornus kousa 'Satomi' gekocht. Wel werd me op het hart gedrukt dat de aarde vooral erg los moest zijn. Hij doet het prima in de voortuin. Een 2e Satomi in de achtertuin, opnieuw in zeer losse aarde, doet het ook goed. Hopelijk heeft u er wat aan.

De Cornus Florida schijnt het in NL minder te doen omdat ze het Amerikaanse klimaat met flinke winters nodig hebben, ook info van Esveld te Boskoop.

Sukses!

Onderwerp gesloten