Schimmel op kastanjeboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 04/02/2012 - 16:49
jon.petersen

Schimmel op kastanjeboom

Allen, op onze kastanjeboom groeien een paar schimmels. Iemand enig idee hoe erg dit is en hoe te behandelen? Zie bijgevoegd plaatje

alvast bedankt!

Jon

Schimmel op kastanjeboom
za, 04/02/2012 - 17:06
D_SDennis

Je bent t elaat. Een paar dagen terug waren ze wel lekker. Het zijn namelijk oesterzwammen (Pleurotus ostreatus). Omdat het gaat om paardenkastanje vermoed ik dat je boom is aangetast door paardenkastanjebloedingsziekte. Google maar eens of je de symptomen herkend (https://tinyurl.com/y3jke2cj). Door deze ziekte sterft plaatselijk de bast af en komt de schors los te zitten. En laat dat nu juist de plekken zijn waar oesterzwam van houdt: vochtig kernhout afgedekt door een plaat schors.

Heeft de boom geen kastanjeziekte, dan is er toch sprake van dode bast. Dat kan ook andere oorzaken hebben. Oesterzwam is zelden de veroorzaker van de schade, maar treedt bijna altijd secundair op. Ik zou er door een ervaren boomverzorger naar laten kijken. Alhoewel er veel zeggen verstand te hebben van schimmels, dit heel vaak niet het geval is.

In alle gevallen loop je het risico op afbreken van aangetaste boomdelen. Het is dus echt aan te raden hier goed naar te laten kijken. Succes.

za, 04/02/2012 - 19:00
birdwatcher

duidelijke uitleg:idd zo snel mogelijk een boomverzorger erbij halen,deze boom is een potentieel gevaar

Onderwerp gesloten