Tulpenboom zonder bloemen?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/07/2008 - 13:03
boeykenk

Tulpenboom zonder bloemen?

We zijn 4 jaar geleden verhuisd en de vorige eigenaar heeft ons een mooie tuin nagelaten. Een van de struiken/bomen in onze tuin is een echte tulpenboom (dus geen magnoliainfo-icon).

Gedurende deze 4 jaar hebben we nog nooit bloemen gezien op onze tulpenboom. Is dit normaal? Of bestaan er ook varianten zonder bloemen? Of is onze tulpenboom nog te jong om al bloemen te dragen? Op dit moment is de boom zo'n 4-5m hoog.

Kan het zijn dat de boom te weinig bemesting krijgt? Wat kunnen we dan het beste geven (staat in het gras)? De boom zelf ziet er wel gezond uit.

Alle info is van harte welkom.

za, 12/07/2008 - 14:12
mar.ko

De Liriodendroninfo-icon bloeit inderdaad pas in een volwassen stadium. Hij kan zeker wel 20 meter hoog worden.
Er zijn tegenwoordig ook varieteiten die in een vroeger stadium al gaan bloeien.

Marja

za, 12/07/2008 - 21:06
tuinprins

De boom is nog veel te jong om te kunnen bloeien. Deze boom gaat pas op oudere leeftijd bloeien. Ik ken een Liriodendroninfo-icon die in het begin van de jaren zeventig is geplant en dit jaar voor het eerst heeft gebloeid. Geduld is een schone zaak ....

Stelt U zich overigens niet al te veel voor van de bloemen. Ze zitten vooral bovenin en vallen door hun kleur niet erg op. Op de foto zijn ze mooier.

Gegroet, de tuinprins

zo, 13/07/2008 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben ook een tulpenboom in onze achtertuin. Deze is ongeveer 30 jaar geleden aangeplant door de vorige eigenaar. Het is echt een hele mooie boom, maar je moet niet teveel verwachten van de bloemen. De bloemen zijn namelijk bijna niet te zien! Ze zijn groen/geel en beetje oranje van kleur en door de grootte van de boom, zie je ze bijna niet door de bladeren heen. Toch vind ik het een geweldig exemplaar, want de bladeren zijn al de moeite waard. Hij wordt inderdaad erg groot, wij moeten hem om het jaar goed snoeien om hem een beetje in toom te houden, zodat het geen overlast geeft in de buurt.

zo, 13/07/2008 - 17:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Twijg ruikt lekker bij doormidden breken

Tulpenboom zonder bloemen?
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag