Valt deze conifeer nog te redden?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/05/2009 - 13:39
JoyceW

Valt deze conifeer nog te redden?

Deze twee coniferen heb ik vorig jaar van mijn vader gekregen (weet iemand toevallig ook de naam?) en het gaat niet zo heel goed met ze volgens mij. Vorig jaar heeft een graszodenbedrijf gif gespoten in het achterste deel van de tuin en ik denk dat een deel van het gif door de lucht bij de coniferen terecht is gekomen. Eén kant is groen en één kant is bruinig. Kan hier nog wat mee doen of moet ik ze als verloren beschouwen?

Meer fotos:

https://tinyurl.com/y362krqt
https://tinyurl.com/y5t86qfo
https://tinyurl.com/y5prxwss
https://tinyurl.com/y557w58j

Valt deze conifeer nog te redden?
zo, 17/05/2009 - 19:25
JoyceW

Niemand weet het?

zo, 17/05/2009 - 19:52
tuinprins

Gif lijkt mij zeer onwaarschijnlijk want dan zou bij planten die er in de buurt staan ook wat te zien moeten zijn. Bovendien lijkt mij dat als een bedrijf met gif gaat spuiten ze rekening houdt met de andere planten in de tuin.

Afgaande op de foto's is mijn eerste gedachte dat deze conifeer (Chamaecyparisinfo-icon lawsoniana) slachtoffer is geworden van de phytophtera schimmel. Deze schimmel tast via de wortels de plant aan. Vaak treedt deze ziekte op bij planten die staan op slecht gedraineerde grond. Ook kan het zijn dat deze planten te veel water hebben gekregen in de periode na het verplanten. Te weinig water is niet goed, maar te veel water ook niet. Tot slot merk ik nog op dat het jaar 2008 (vooral de zomer) aan de natte kant was en de phytophtera schimmel veel planten heeft aangetast.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten