Wanneer planten?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/03/2006 - 14:20
fba0512

Wanneer planten?

Wij willen dit jaar onze tuin beplanten, maar hebben totaal geen ervaring. We hebben ondertussen veel boeken doorgenomen en hebben een aantal grote planten uitgekozen om mee te starten. Wanneer moeten we deze planten aankopen en uitplanten? Heb gelezen dat we begin maart klimrozen en clematisinfo-icon zouden moeten aanplanten. Kan dat ook met dit weer en moeten we iets doen om deze te beschermen? Wanneer planten we frambozen, wingerd, klimhortensia, sering, blauwe bes, bramen, Glorie van Boskoop?
Zouden deze planten dan ook dit jaar nog vruchten en/of bloemen dragen?

do, 02/03/2006 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het planten van deze heesters kan het hele winterseizoen, zolang het niet vriest. Bescherming is niet nodig; hooguit wat extra water bij een droog voorjaar. Verwacht in het eerste jaar geen bloemen of vruchten, hoewel dat afhankelijk is van de grootte en ouderdom van de planten. Koopt u bv. een sering met bloemknoppen erin, dan is er uitteraard wel bloei. Van fruit kunt u het eerste jaar weinig verwachten; zulke planten moeten eerst goed aanslaan voor een vruchtzetting.
Succes!

za, 04/03/2006 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wanneer planten in container worden gekweekt, dan kun je het hele jaar door planten.

Voorjaar en najaar zijn de beste perioden om de planten te kopen en te planten. Het mag alleen niet vriezen wanneer je uitplant. Zorg ook voor een onkruidvrije plantvak, dat scheelt veel werk de rest van het jaar.

Verwacht in het eerste jaar dat de planten die jij noemt vooral groeien en nog weinig tot niet bloeien of vruchten dragen.

Op mijn webshop kun je kant en klare plantenborders kopen en je krijgt een gratis aanlegplan en onderhoudsplan erbij. Dus als je geen ervaring hebt en een mooie plantenborder wilt, dan kun je hier makkelijk starten.

https://tinyurl.com/y4hsh977

veel succes ermee

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag