wat planten tussen buxus?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 31/07/2010 - 21:42
Crammeke

wat planten tussen buxus?

Hallo,

in onze tuin is een plekje van ongeveer drie op drie meter, waarop vier buxusinfo-icon'kwartieren' staan (aangelegd door de vorige eigenaar), die samen een vierkant vormen. Hoogte van de buxushaagjes is ongeveer 30 cm. Tussen de kwartieren zijn er zeer smalle grindpaadjes aangelegd.

Binnenin die kwartieren hebben we wat kruiden (o.a. lavendel, lavas, citroenmelisse) en bloemen (Afrikaantjes) gezet, maar het geheel maakt een rommelige indruk (onder andere doordat bepaalde kruiden, zoals de lavas, erg hoog zijn opgeschoten - de bloemen daarentegen zijn dan weer veel te laag). Heeft iemand tips over het soort bloemen en/of kruiden dat je daar kan planten, of weet iemand goeie websites of boeken waar ik inspiratie zou kunnen opdoen?

Bedankt!

MV

za, 31/07/2010 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

de klassieker is natuurlijk, rozen op stam.

za, 31/07/2010 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook klassiek is een struikroos in ieder vak in een rand van Alchemillainfo-icon mollis. Of ipv. de rozen in elk vak Hydrangeainfo-icon 'Annabelle'.

za, 31/07/2010 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

de Alchemillainfo-icon mollis na de bloei tot op de grond afknippen, komt vol terug.

zo, 01/08/2010 - 21:45
moesje

Wat je ook plant, in zo'n kleine tuin is het belangrijk de haagjes strak te houden (op tijd knippen) en niet teveel soorten te gebruiken. Dus in elk vak hooguit twee soorten (bijvoorbeeld roos op stam met daaronder lavendel - echt een klassieke combi). Welke soorten je ook kiest, zorg dat ze allemaal ongeveer even hoog worden (dit staat op het kaartje als je de bloemen koopt).

Je kunt ook een combi van vroeg- en laatbloeiers maken, bijvoorbeeld tulpen en geuminfo-icon (vroeg), met alliums en lavendel (later) en/of echinaceainfo-icon's met laatbloeiende tuingeraniums. Kies altijd kleuren die mooi bij elkaar passen (goed op de bloeitijd letten dus).

Ik zou zeggen: zoek een mooie tuinencyclopedie! Op www.bbc.co.uk/gardenersworld kun je ook op bloeitijd, hoogte, kleur of bijvoorbeeld grondsoort planten zoeken. Succes ermee!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag