Welk boom(pje)?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/04/2008 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welk boom(pje)?

Tja in ons voortuintje willen we toch wel iets van een boompje plaatsten, maar na dagen zoeken ben ik er niet uit wat... (Al heb ik veel mooie gezien bij diverse tuincentra!)

Het liefst willen we dat hij zijn blad houdt in de winter, leuk bloeit en hij mag ongeveer 1.50 tot 2.50 meter zijn (snoeien geen probleem).
Hij komt op een plekje te staan waar in de zomer vanaf 13 uur de zon op staat, in de winter krijgt hij nauwelijks zon!

Nu heb ik wel wat ideeën, maar hoe kijken jullie als kenners er tegen aan en welke vooral wel of niet!? Misschien hebben jullie nog tip ideeën voor mij?

Mijn lijstje tot opheden is;

Magnoliainfo-icon Grandiflora 'Galissonière'
Elaeagnusinfo-icon Ebbingei Olijfwilg
Prunusinfo-icon eminens 'Umbraculifera'
Koelreuteriainfo-icon (maar houdt deze zjin blad?)
Arbutusinfo-icon unedo

Ik hoop dat jullie mij wat wijzer kunnen maken!

di, 15/04/2008 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat het wintergroen moet zijn, altijd groen altijd saai gaat maar al te vaak op. Niet wintergroen heb je bovendien veel meer keuze en wat is er mooier dan een bladerloos wintersilhouet met sneeuw? Maar ieder z'n meug.

Prunusinfo-icon noch Koelreuteriainfo-icon zijn wintergroen. De winterhardheid van de aardbeiboom Arbutusinfo-icon unedo is matig maar het ras Rubra (zo genoemd vanwege de rose bloemen) zou sterker zijn. Als groenblijvende mini- boom wordt ook de Photiniainfo-icon fraseri (glansmispel) op stam van 2 meter wel aangeboden.

Ruud

di, 15/04/2008 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het snelle antwoord!

Je hebt helemaal gelijk dat altijd groen maar saai is een andere mooie kleur mag ook, maar verder is de tuin al zo doods in de winter, vandaar de wens groenblijvend of inelk geval bladhoudend !
Ik ga eens zoeken op de Rubra!

Bedankt nogmaals voor het snelle antwoord!

Angela

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag